Mysterie

Wie gaat er schuil achter het pak van de Walrus in The Masked Singer 2023?

8 december 2023 22:00 | amusement | Door Judith Regeling

© William Rutten / Rob Jacobs
The Masked Singer is begonnen. In dit overzicht houden we dan ook alle hints en aanwijzingen bij om jou te helpen om zo snel mogelijk de identiteit van de Walrus te ontrafelen. [ONTHULD]

Ben je nu benieuwd wie er nog meer deelnemen? Wij nemen ook de andere figuren onder de loep.

Lees ook: Mis niets over The Masked Singer 2023 

Hints en aanwijzingen over de Walrus

Als je het pak van de Walrus ziet, komen er vast al wat namen op. We denken aan volkszangers als Peter Beense en Django Wagner, die qua lengte en breedte prima in dit pak zouden passen. Het zou echter ook zomaar kunnen zijn dat we voor de gek worden gehouden en het hier gaat om een dikmaakpak.

Wat we weten over dit bijzondere figuur is dat hij een Amsterdams accent heeft en een enorme vreetzak is. Hij eet niets met 'lange tanden'. Verder draait zijn leven om muziek in alle genres en maten en komen in het eerste filmpje hints voorbij richting: de radio, boksen en het strand. Zou dat laatste misschien een hint zijn naar Expeditie Robinson?

In de vijfde aflevering kwamen er ook weer wat hints voorbij. We kregen een video te zien met een prachtig groot zwembad waar allerlei strandballen in lagen. Zo zagen we een strandbal in de vorm van een voetbal en een luchtkussen in de vorm van een bloem. De focus lag in deze tuin echter op heel iets anders, namelijk op een groot glas bier. Hebben we hier te maken met een feestvarken eerste klas? Andere hints zijn een Deense vlag, de rock 'n roll-muziek van Elvis Presley en een jute strandtas

Bevestigde hints

Op de vraag of deze persoon iets met 'boksen' heeft, reageert de Walrus dat hij van allerlei soorten sporten is en dus 'niet specifiek van het boksen'. Daarnaast is 'oren' een bevestigde hint. 

The Masked Singer 2023 - aflevering 1
The Masked Singer 2023 - aflevering 1


Wie is de Walrus in The Masked Singer 2023?

De kijkers van The Masked Singer wisten het na de vijfde aflevering zeker: dit moest en zou Radio538-dj Frank Dane zijn. Nu zullen we maar gelijk de pleister van de wond trekken: het ging hier om de boomlange en toch vrij muzikale Jan Joost van Gangelen.

De grote oren waren dan ook geen verwijzing naar zijn bestaan als radiodj (al heeft hij dat wel gedaan), maar meer naar de 'Cup met de grote oren'. Tussen alle strandballen lag ook een opblaasbare voetbal en tja, Jan Joost en voetbal zijn nu eenmaal twee handen op één buik. In het filmpje kwam verder ook een koptelefoon voorbij en dat heeft dan wel weer te maken met zijn ervaringen als dj en als commentator.

De fans van It Takes 2 hadden helemaal moeten weten dat het Jan Joost was: zowel de muziek was zijn coach van destijds - Waylon - kwam voorbij als Jailhouse Rock, het liedje dat de presentator zong samen met Waylon. Verder was de verwijzing van het Giraf een hint naar hoe hij altijd staat als interviewer.

Jan Joost van Gangelen in The Masked Singer
Jan Joost van Gangelen in The Masked Singer

The Masked Singer is iedere vrijdag vanaf 20:00 uur te zien op RTL4. Terugkijken kan via Videoland.

Meer lezen?

Meer over