De Wereld Draait Door brengt ode aan Koninklijk Concertgebouworkest

Op maandag 30 september staat de gehele uitzending van De Wereld Draait Door in het teken van Het Koninklijk Concertgebouworkest.

Een speciale uitzending van De Wereld Draait Door op 30 september: het programma brengt dan een ode aan Het Koninklijk Concertgebouworkest (KCO), dat dit jaar 125 jaar bestaat.

65 orkestleden

Het belooft een bijzondere aflevering te worden, waarbij ruim 65 orkestleden in het zonnetje worden gezet. Zij brengen onder leiding van gastdirigent Jan Willem de Vriend korte stukken van Brahms, Mahler, Stravinsky en Beethoven ten gehore. Het lijkt er dus op dat het orkest zich niet aan de één minuut-regel van DWDD hoeft te houden.

Mysteriën

Daarnaast heeft Matthijs van Nieuwkerk ook nog een speciale primeur: er is een wereldpremière van Mysteriën, het nieuwe werk van de Nederlandse componist Louis Andriessen. Het stuk is speciaal gecomponeerd voor het verjaardagsconcert op 3 november in Het Concertgebouw in Amsterdam.

Paul Witteman

Verder voert Van Nieuwkerk gesprekken met de leden van het orkest, bewonderaars en Louis Andriessen. Voor de gelegenheid schuift Paul Witteman aan als tafelheer. Sinds september 2012 presenteert hij het radioprogramma Pianistenuur op Radio 4, de zender voor klassieke muziek.

Reageren