Een verrassende avond

De winnaars van de Golden Globes 2019

7 januari 2019 09:40 | amusement | Door Televizier

© ANP
Zondagavond werden voor de 76e keer de Golden Globes uitgereikt en het was een verrassende avond. A Star is Born had vijf nominaties, maar verzilverde alleen de prijs voor het beste originele nummer. Bohemian Rhapsody bleek de grote winnaar.

De film over rockband Queen won de prijs voor de beste dramafilm en hoofdrolspeler Rami Malek werd bekroond tot beste acteur in een dramafilm. De films BlacKkKlansman, Black Panther, A star is Born en If Beale Street Could Talk moesten hun verlies accepteren.

Beste filmacteurs

Andere grote winnaars in de categorie film waren Glenn Close (beste actrice in een dramafilm voor haar rol in The Wife), Christian Bale en Olivia Colman (beste acteur en actrice in een musical of komediefilm voor hun rol in Vice en The Favourite) en Green Book (beste musical of komediefilm). Alfonso Cuaron kreeg de prijs voor beste regisseur dankzij de film Roma, over een Mexicaans gezin in de jaren zeventig. 

Sandra Oh

De avond werd gepresenteerd door actrice Sandra Oh, die na haar rol in Grey's Anatomy nu furore maakt met Killing Eve. Net als vorig jaar stond de positie van vrouwen in Hollywood in de schijnwerpers en droegen gasten lintjes en armbanden met daarop #TimesUpx2. Sandra Oh gaf zelf ook een speech over diversiteit. 

Televisie

De spannende serie The Americans werd bekroond tot beste televisieserie in de categorie drama. In diezelfde categorie kregen Richard Madden (Bodyguard) en Sandra Oh zelf (Killing Eve) het beeldje voor beste acteur en actrice. The Kominsky Method won de prijs voor beste musical-/komedieserie en Michael Douglas uit deze serie werd beste musical/komedie-acteur. Rachel Brosnahan (The Marvelous Mrs. Maisel) kreeg dezelfde prijs als beste actrice. 

Korte televisieserie of -film

De prijs voor de beste korte televisieserie of televisiefilm ging naar The Assassination of Gianni Versace. Patricia Arquette (Escape At Dannemora) en Darren Criss (The Assassination of Gianni Versace) waren de beste acteurs in deze categorie. 

Meer over