De zes zinderende babes uit GTST

6 februari 2016 16:16 | amusement | Door Televizier

© RTL

Om een soaploos weekend zonder afkickverschijnselen door te komen weer een GTST-lijstje. We blikken terug op de zes mooiste meiden uit Goede Tijden Slechte Tijden.

Nadat we eerder deze week de hotste hunks de revue lieten passeren, is nu de beurt aan de vrouwen. Natuurlijk is dit overzicht verre van compleet. Ben je 't dus niet eens met de selectie? Laat ons weten wie zeker niet had mogen ontbreken.

6) Meike Griffioen (Robine van der Meer)

Afbeelding

Fotomodel Robine van der Meer gaf tussen 2000 en 2002 gestalte aan de verknipte Meike Griffioen. Ze kwam naar Meerdijk als draagmoeder voor Jef en Barbara, maar al snel nam haar leven de ene bizarre draai na de ander. Haar kindje werd te vroeg geboren, Janine verwisselde de kleine met haar eigen zoontje Lucas om hem bij Ludo weg te houden. Meike en Ludo vielen uiteindelijk voor elkaar, ze raakte zwanger van hem maar kreeg helaas opnieuw een miskraam. Daarna verliet Ludo haar voor Janine, waarna de wraakzuchtige, instabiele Meike haar rivale naar het leven begon te staan. Dat leverde mooie plaatjes op van Meike en Janine in badpak, al vechtend op een bootje voor de kust van Curaçao. Meike overleeft deze catfight niet, ze wordt door Janine van boord getrapt waarna ze in de schroef van de boot gesleurd wordt en gruwelijk aan haar einde komt. En Janine leefde nog lang en gelukkig.

 5) Vicky Pouw (Liza Sips)

Afbeelding

Meerdijk kent geen gebrek aan mooie, jonge blonde meiden. Maar Vicky Pouw viel behoorlijk op toen ze haar debuut maakte als stelende schoonmaakster in de Rozenboom. Ze ontpopte zich tot onwennig fotomodel met zangambities. Actrice Liza Sips was van 2007 tot 2009 te zien en viel met name in de smaak vanwege haar sprankelende oogopslag en ondeugende lach. Vicky verdween uiteindelijk uit de serie omdat de schrijvers meenden dat het personage niet genoeg "verankerd" was in de soap. Je zou denken dat als iemand dat probleem had kunnen oplossen het de schrijvers zelf waren. Liza was er ook absoluut niet blij mee dat ze uit Meerdijk moest, wat haar achternaam overigens wel weer toepasselijk maakte. Gelukkig kwam het allemaal goed met Liza: ze won in 2012 Sterren Springen (foto), schrijft boeken en verwacht binnenkort haar eerste kindje.

4) Bowien Galema (Tanja Jess)

Afbeelding

Mooi, meedogenloos en onweerstaanbaar voor mannen met macht. Tanja Jess speelt van 1997 tot 2000 de sluwe zakenvrouw Bowien. Samen met Dian Alberts (Chris Jolles) maakt ze lange tijd Meerdijk onveilig, vooral Ludo moet het ontgelden. Haar gekonkel en gestook wordt Bowien uiteindelijk fataal. Tijdens een confrontatie met Ludo in Finland bungelt ze letterlijk en figuurlijk op het randje van de afgrond. De bikkelharde Ludo negeert haar smeekbedes en kijkt toe hoe ze haar dood tegemoet valt. Jess kwam nog één keer terug in de soap, nu als Yolanda een vrouw die gek genoeg sprekend op Bowien lijkt. Stefano huurt haar in om Ludo de stuipen op het lijf te jagen. Met succes: hij schrikt zo van "Bowien" dat 'ie uiteindelijk zelf van het balkon valt.   

3) Lorena Gonzalez (Gigi Ravelli)

Afbeelding

Blond, ondeugend en zich donders goed bewust van haar seksualiteit. Tussen 2007 en 2014 was Gigi Ravelli een vaste waarde als Lorena, de golddiggende stoeipoes met het hart van goud. Haar gehaaide plannetjes en goed bedoelde acties zorgden geregeld voor de broodnodige komische noot. Dat haar personage ook diepgang had, werd duidelijk in 2011 toen Lorena's moeder Rosa dodelijk gewond raakte en ze een emotioneel afscheidsmoment beleefden. Gigi werd in 2014 op eigen verzoek uit de serie geschreven. Ze had toen net een relatie met de schatrijke aandelenhandelaar Roger Hodenius. Naar verluidt wilde hij dat ze stopte zodat ze samen zo anoniem mogelijk door het leven konden gaan. En ach, met 200 miljoen kun je ook zonder de spotlights genoeg leuke dingen doen...

2) Charlie Fischer (Lieke van Lexmond)

Afbeelding

Dat Lieke van Lexmond een van de aantrekkelijkste bekende vrouwen van Nederland is, moge duidelijk zijn. Maar los van haar innemende lach, lange benen en fraaie rondingen is ze ook een sterk actrice. Ze kroop van 2002 tot begin 2012 in de huid van Charlie, een personage dat enorm groeide en veranderde. Dat vereiste behoorlijk wat toewijding: toen Charlie verlamd raakte, was Lieke maar liefst een jaar aan een rolstoel gekluisterd. Verder doorstond ze met verve alle gebruikelijke soapdrama's als huwelijken, bedrog, heimelijke verlangens en kinderen. Inmiddels loopt haar tv-carrière op rolletjes: Van Lexmond een van de meest populaire presentatrices van RTL.

1) Jessica Harmsen (Katja Schuurman)

Afbeelding

(Fotocredit: Govert de Roos)

Iedere soap heeft een seksbom nodig en met de komst van Jessica Harmsen, het nichtje van de knorrige Govert, had GTST in 1995 haar eerste te pakken. Niets ten nadele van de actrices van het eerste uur, maar qua sex appeal vielen ze danig in het niet bij Katja Schuurman. Met haar sexy, hese stem, nét iets te strakke pakjes en verleidelijke bos krullen groeide de destijds 20-jarige Schuurman in rap tempo uit tot een nationaal sekssymbool. En dat terwijl haar personage de hardwerkende deugdelijkheid zelve was. Ze ontmoette zelfs al snel de liefde van haar leven: Julian Verduyn (Cas Jansen). Uiteindelijk verlieten ze samen de serie, maar niet voordat Jessica bijna bezweek aan een hartkwaal waarna ex-vriendje Arthur Peters (Jimmy Geduld) haar z'n hart gaf. Julian had weinig reden jaloers te zijn: hij trouwde bijna met hoertje Alexandra om haar een verblijfsvergunning te geven. Helaas werd de asielzoekende bruid op haar bruiloft doodgeschoten door d'r pooier. Que sera sera...

Meer over