De zes zinderende hunks van GTST

2 februari 2016 16:15 | amusement | Door Televizier

© RTL

De winter duurt nog lang. Meer dan genoeg reden de kou een beetje te verdrijven met de heetste hunks uit Goede Tijden Slechte Tijden.

Natuurlijk is dit overzicht verre van compleet. In een kwart eeuw kwamen een legioen mooie mannen langs in Meerdijk. Ben je 't dus niet eens met de selectie? Laat ons weten wie zeker niet had mogen ontbreken.

6) Vincent Muller (Oscar Aerts)

Afbeelding

Bald is beautiful, dat moet de gedachte geweest zijn toen in 2013 besloten werd acteur Oscar Aerts (26) te casten als soaphunk. Hij kwam de serie binnen als vervanger van eyecandy Mike Brandt (Louis Talpe) die kort daarvoor te pletter was gevallen tijdens de ontknoping van het grote parachuttedrama. Dankzij z'n sprekende ogen en goede body was Vincent al snel een niet te missen man in Meerdijk. Hij wist alleen niet dat zijn echte moeder Maxime Sanders was, de zus van zijn baas Ludo. En dat hij daardoor terloops verliefd werd op zijn nichtje Nina? Ach, het zij hem vergeven.

5) Dennis Alberts (Koert-Jan de Bruijn)

Afbeelding

Model en acteur Koert-Jan de Bruijn (39) had al wat soapervaring opgedaan bij Goudkust toen hij in 2002 de overstap naar GTST maakte. TV-kijkend Nederland was al snel weg van de breedgebouwde, vrolijke krullenbol Dennis Tuinman. Zijn lach was stralend en z'n kaaklijn zo scherp als een scheermes. Dennis en zijn maatje Benjamin (gespeeld door Winston Post) waren de hunks van de show en mateloos populair in de vroege jaren zero. Uiteindelijk bleek dat Dennis de biologische zoon was van Robert en Laura Alberts (vlak na de geboorte was hij in het ziekenhuis verwisseld met Arnie). Pijnlijk genoeg kwam dit feitje pas aan het licht nadat Dennis en Laura verliefd werden en trouwden. Oeps!

4) Rik de Jong (Ferri Somogyi)

Afbeelding

Als iemand bewijst dat je met stijl ouder kan worden in een soap, is dat Ferri Somogyi wel... Zelfs als je personage De Jong van achter heet. Hij kwam in 1995 in de serie als de stoere motorrijder Rik en stal toen al menig meisjeshart met zijn staalblauwe ogen, blonde lokken en mysterieuze charme. Maar zelfs in Meerdijk staat de tijd niet helemaal stil. Rik werd ouder, rijper, kreeg kinderen en is inmiddels alweer begin 40 en zelfs al twee keer opa. Dat de tijd hem goed staat, blijkt wel uit de meest recente castfoto. De jongen is man geworden, maar dat maakt zijn indringende blikken er alleen maar onweerstaanbaarder op.

3) Lucas Sanders (Ferry Doedens)

Afbeelding

Als een van de eerste openlijk homoseksuele personages met een vaste rol in een dagelijkse soap verdient Lucas Sanders een plek op menig lijstje. Het kan snel gaan in een soap: Janine baarde Lucas in 2000, maar sinds 2009 is dat hummeltje van toen een hoogblonde afgetrainde mannengek met al één faliekant mislukt huwelijk op de teller. Ferry Doedens kreeg dankzij z'n perfect gestylede haar, hagelwitte tanden en buikspieren waar je kaas op kunt raspen hordes mannelijke en vrouwelijke fans. Ze bleven hem ook trouw toen Endemol in 2015 besloot Ferry uit de serie te schrijven vanwege zijn drugsverslaving. De fans besloten massaal voor hem op te komen. Berustend in z'n lot keerde een afgekickte Ferry terug in het jubileumseizoen om Lucas een waardig afscheid te geven. Dat ging met vallen, opstaan en de nodige hilariteit. Daardoor vergeef je 'm zo'n beetje alles, zélfs als zijn shirt aan blijft.

2) Danny de Jong (Jan Kooijman)

Afbeelding

Zonder twijfel de grootste hunk van de laatste jaren. De makers van GTST wisten precies wat ze deden toen ze in 2009 ex-profdanser Jan Kooijman aannamen als Danny, de verloren gewaande broer van Rik de Jong. Al in z'n allereerste scene was Jan shirtless te zien en daarmee was het hek van de dam. Danny viel zo in de smaak dat speciaal voor hem op de soap werd afgestemd in de hoop een glimp van zijn afgetrainde lijf te zien. De schrijvers stelden niet teleur en schreven menig scene waarin Danny toevallig nét wat uit had. Absoluut geen straf voor de kijkers, maar Jan Kooijman werd het in 2012 beu om alleen maar als het lekkere hapje gezien te worden. Hij vertrok uit de soap en heeft inmiddels een glansrijke carrière als acteur, presentator en jurylid. Dankzij een overstap naar de KRO-NCRV lijkt een terugkeer naar Meerdijk zo goed als uitgesloten. Gelukkig hebben we de foto's nog.  

1) Arnie en Peter (Reinout Oerlemans & Antonie Kamerling)

Afbeelding

Noem het nostalgie, maar zelfs na een kwart eeuw zijn Peter Kelder en Arnie Alberts nog altijd de tijdloze hunks van de serie. Al was het maar omdat ze de eerste echte idolen waren die menig puberhart sneller deed kloppen. Antonie Kamerling en Reinout Oerlemans waren tieners met amper tot geen acteerervaring toen ze in 1990 gecast werden. En ja, de eerste paar seizoenen was hun spel bij vlagen tenenkrommend. Maar een hele generatie opgroeiende meiden was weg van ze. Ging je voor stoer, dan was Peter je man. Hij was ruig en stoer met z'n zwartleren jack, maar stiekem ook gevoelig. Wie meer hield van de wat studentikozere types, droomde weg bij de boomlange Arnie. Dat vleugeltjeskapsel nam je maar wat graag op de koop toe.

Meer over