De Zomergastenfragmenten van Mark Rutte

Onze minister-president Mark Rutte is zondag te gast in Zomergasten. Hij laat fragmenten zien uit de documentaire Ramses, de Engelse serie House of cards en de Franse film Intouchables.

Mark Rutte zegt een trouwe kijker te zijn van Zomergasten: “Uitzendingen die mij zijn bijgebleven, zijn die waarin achter een simpel fragment een bijzonder verhaal schuilgaat. Ik hoop dat mijn avond bij Zomergasten voor de kijkers ook een paar van zulke momenten oplevert. Ongelofelijk spannend en ik kijk er naar uit.”

Ramses, House of cards en Phelps

De documentaire Ramses over Ramses Shaffy uit 2012 zal de revue passeren. Maker Pieter Fleury portretteert hierin de Nederlandse liedjesdichter. De hebzucht, corruptie en ambitie van de Britse politiek in House of cards (de originele Engelse versie) komt ook voorbij. Rutte laat ook Michael Phelps zien. De grootse Amerikaanse topzwemmer heeft maar liefst 23 medailles in zijn bezit.

Intouchables

Als keuzefilm laat de minister-president de in 2012 uitgekomen Franse film Intouchables zien. Daarin wordt het waargebeurde verhaal van een verlamde aristocraat verteld. De man bouwt een vriendschap op met zijn verzorger, die afkomstig is uit een Franse achterbuurt.

Zomergasten, zondag 20.20 uur, NPO2

Meer over:

Reageren