Acht stuks

Deze acht gaan het Big Brother huis in

28 december 2020 15:17 | amusement | Door Wietse Zuidberg

© RTL/Ingo Calì
Vanaf 4 januari gaat een nieuw seizoen van Big Brother, toch wel de moeder der realityprogramma's, van start. De kandidaten zijn inmiddels bekend. Het gaat om vier Belgen en vier Nederlanders.

Het achttal gaat, volledig coronaproof, de villa in. Zo werd eerder al bekend dat ze vier tests krijgen en ze enkele weken in zelfquarantaine gaan zodat ze gegarandeerd 'schoon' het pand betreden op maandag 4 januari. Als gevolg van de uitvoerige maatregelen hoeven ze dus geen afstand te houden tot elkaar en zijn mondkapjes niet nodig.

Kandidaten

De Nederlandse deelnemers zijn: Daniëlle (40), Jowi (25), Nathalie (23), Theo (54). De Vlamingen zijn Liese (28), Naomi (31), Thomas (23) en Ziko (34).

Twintig jaar geleden

Big Brother kwam in 1999 voor het eerst op de buis en zorgde daarmee voor de intrede van een nieuw televisiegenre. Ook in andere Europese landen komt het programma weer terug op televisie, na jarenlange afwezigheid. 

Op 4 januari om 20.30 uur is de aftrap van Big Brother op RTL 4 en RTL 5. De presentatie ligt in handen van Geraldine Kemper en Peter Van de Veire. Het wordt ook in België uitgezonden.

Meer over