Voorstelrondje

Dit zijn de deelnemers van Domino Challenge

18 mei 2022 15:35 | amusement | Door Janine van Rooden

© Jasper Suyk
Volgende week gaat het gloednieuwe programma Domino Challenge van start op RTL 4. Onder toeziend oog van presentator Ruben Nicolai en jurylid Lily Hevesh bouwen de deelnemers met twee miljoen dominostenen de mooiste creaties.

Er zijn maar liefst acht duo's die het tegen elkaar op gaan nemen. Wij stellen ze aan je voor!

Arco & Jochem

Arco (20) droomde er vroeger al van om dominobouwer te worden, maar was toen nog te jong om mee te doen aan het populaire Domino Day. Jochem (19) is opgegroeid in Zwitserland en heeft daar op school altijd veel met domino gebouwd. Arco is de technische man en Jochem de creatieveling.

Dennis & Kayleigh

Dennis (20) en Kayleigh (23) hebben elkaar leren kennen toen ze tijdens de coronapandemie bij de GGD werkten. Dennis heeft al vaker met domino gebouwd, maar Kayleigh heeft nog nooit een steen aangeraakt. Dit duo staat dus een grote uitdaging te wachten.

Guido & Jannes

Guido (24) heeft een keer deel uit mogen maken van het Dutch Domino Team en is dus wel wat gewend. Hij houdt vooral van het bouwen van grote sculpturen met veel spektakel. Jannes (22) is een specialist in het creëren van pyramides en 3D-gebouwen.

Guido & Larry

Guido (40) en Larry (29) zijn ervaren dominobouwers. Guido heeft vroeger vaak meegewerkt aan Domino Day als mechanieken en weet dus waar hij op moet letten tijdens het bouwen.

Lianne & Remco

Lianne (30) en Remco (31) leerden elkaar vijftien jaar geleden kennen op de atletiekbaan en zijn sindsdien een setje. De twee hebben weinig domino-ervaring, maar zijn wel handige klussers. Ze hopen dat deze skills van pas zullen komen.

Marcel & Marie-Claire

Marcel (44) en Marie-Claire (40) kennen elkaar van Domino Day. Ze hadden elkaar al twaalf jaar niet gezien, maar dachten gelijk aan elkaar toen ze de kandidatenoproep van Domino Challenge voorbij zagen komen. Marie-Claire houdt van precisiewerk en Marcel is vooral technisch onderlegd.

Mitchell & Thomas

Mitchell (28) heeft tot zijn zestiende veel gebouwd met domino en wil dit weer oppakken. Thomas maakt onderdeel uit van het Dutch Domino Team en heeft dus erg veel bouwervaring. Hij heeft zelfs een YouTube-kanaal over domino met duizenden abonnees.

Thomas & Wasilja

Thomas (27) en Wasilja (27) kennen elkaar van het Dutch Domino Team. Wasilja is de creatieveling en Thomas de technische expert, dus ze vullen elkaar perfect aan.

Domino Challenge is vanaf zaterdag 28 mei 2022 wekelijks om 20:00 uur te zien op RTL 4.

Meer over