Sjors en Lieke

Deelnemers Ik Vertrek boos op programmamakers

7 april 2019 21:22 | amusement | Door Irma Tomas

© AVROTROS
Sjors en Lieke, de hoofdrolspelers van de aflevering van Ik vertrek van afgelopen zaterdag, zijn helemaal niet blij met hun uitzending. Het tweetal is 'zeer teleurgesteld' in de makers.
In het door 1,8 miljoen kijkers geziene Ik vertrek was te zien dat het jonge stel naar Bali emigreerde om daar een yoga-retreat te beginnen. In de uitzending leek het alsof Sjors en Lieke zelf niet zoveel deden, ze lieten alles opknappen door personeel en hadden daar nog kritiek op ook. Dat leverde pittig commentaar op twitter op.

Niet verwacht

Maar volgens Sjors en Lieke zit de werkelijkheid heel anders in elkaar. In een blog op de site van hun yoga-retreat Happy Fish zegt het stel: „Wij, Sjors en Lieke, mochten de aflevering niet vooraf inzien dus hadden geen idee wat er zou worden uitgezonden. Helaas werden wij dus ook erg teleurgesteld omdat we niet hadden verwacht dat we op deze manier zouden worden neergezet.”

Buitenlanders

In de blog vertelt het stel dat ze niet het hele bedrag voor de retreat hebben geleend, zoals in de uitzending werd verteld, maar dat ze de helft zelf hebben ingebracht. Over het personeel zeggen ze het volgende: „Het was netjes geweest als “ik vertrek” ook het fragment had meegenomen waarin wordt verteld dat je als buitenlander niet zomaar mag komen werken in Indonesië.

Alle banen die door de lokale bevolking kunnen worden verricht mogen buitenlanders niet doen. Hieronder valt dus onder andere: Koken voor gasten, Schoonmaken en Bouwen. Deze reden is zodat er werkgelegenheid word gecreëerd. Wij nemen dus meer dan genoeg personeel aan en betalen een voor Indonesisch doen riant salaris goed boven gemiddeld.”

Behoorlijk wat woede

Volgens Sjors en Lieke heeft een werknemer van Ik vertrek 'onofficeel inmiddels excuus aangeboden'. En de blog eindigt met de volgende zin: 'Na behoorlijk wat woede zijn wij weer positief en gaan weer vol energie door met de opzet van ons Yoga retreat Happyfish Bali.'

Meer over