Vijf afleveringen

Dit zijn de stellen in het nieuwe seizoen Ik Vertrek

10 november 2020 17:32 | amusement | Door Jef Willemsen

© AVROTROS
Zelfs in coronatijd gaat Ik vertrek door. Op 27 november start een nieuwe reeks waarin vijf nieuwe families gevolgd worden bij hun ambitieuze emigratieplannen.

Aadje en Richard

Het startschot wordt gegeven door Aadje en Richard. De mannen gaan samen met buldog Charles en pitbull Joey van woonplaats Naaldwijk naar het Spaanse Alicante. Daar strijken ze neer in de badplaats Calpe waar ze een ruime villa om willen bouwen tot bed & breakfast in de stijl van Versailles.

Familie Mensing

In aflevering twee draait het om de Italiaanse droom van de familie Mensing. Vader en moeder Jean Paul en Rosalie zijn verliefd op het land en besluiten om permanent te verhuizen naar hun zo geliefde vakantieland. Samen met kinderen Aras en Isabella betrekken ze een vervallen pand met een fikse lap grond in de streek Umbrië. In het begin kan iedereen z'n geluk niet op.

Ronald en Janine

Aflevering drie vertelt het verhaal van Ronald en Janine in de Vogezen. Het paar zit in een sleur en besluit hun geluk elders ter wereld te beproeven. Na een bezoek aan de Franse regio zijn ze overtuigd dat ze hun leven in Nederland opgeven om daar een chambres d’hôtes over te nemen in de hoop dat het voor nieuw élan zal zorgen.

Brigitte en Laurens

In de vierde aflevering maken ervaren emigranten Brigitte en Laurens hun opwachting. Ze waren al eens zonder veel geluk naar Frankrijk verhuisd, maar proberen het nu in Duitsland waar ze midden tussen de koeien wonen. Hun uiteindelijke droom is echter om samen in Spanje te eindigen.

Emmy en Rutger

Emigreren doe je samen, maar dat heeft Emmy in de vijfde aflevering niet helemaal begrepen. Haar grote droom is leven als kasteelvrouw in Frankrijk en ze heeft zelfs al een kasteel gekocht in Douzillac dat ze wil gaan runnen als camping en chambres d’hôtes. Eén klein probleem: haar man Rutger ziet er niets in en wil ook niet weg uit Nederland. 

Ik vertrek is vanaf vrijdag 27 november te zien bij NPO 1.

Meer over