Voorstelrondje

De tien deelnemers van De Mol België 2024 zijn bekend

19 maart 2024 13:55 | amusement | Door Judith Regeling

© Play4 (pressroom)
We hebben nog maar twee weken geleden ontdekt wie de Mol was in ons land, maar lang kunnen we daar niet bij stilstaan. Vanaf komende zondag begint een nieuw seizoen van De Mol België, dus laten we snel kennismaken met de kandidaten.

Ben jij er al klaar voor om de Mol te ontmaskeren? 

De Mol België

In tegenstelling tot Nederland, waar we voornamelijk bekende deelnemers zien, is het verhaal bij De Mol in Vlaanderen compleet anders. Elk jaar wordt een groep van tien onbekende deelnemers geselecteerd, die samen met presentator Gilles de Coster op avontuur gaan. De bestemming dit jaar? Het prachtige Sicilië. Daar zal een van hen er alles aan doen om de geldpot zo laag mogelijk te houden. Althans, als er geen twee mensen zijn geselecteerd om een dubbelrol te spelen.

De kandidaten

De kandidaten zijn uiteraard weer zorgvuldig uitgekozen, met een diverse mix: van een leerkracht tot een farmaceut, van een verpleegkundige tot een audioloog. Het is dan ook hoog tijd voor een voorstelrondje.

Bernard (33) - leerkracht

De eerste die het avontuur aangaat, is de 33-jarige leerkracht Bernard. Hij speelt vaak De Mol met zijn leerlingen, maar nu staat hij er alleen voor. Bernard is een man van vele interesses, met voetbal en kosmologie als zijn grootste passies. Als die onderwerpen subtiel in de afleveringen worden verweven, weten we op wie we moeten letten.

Bernard in De Mol België 2024
Bernard in De Mol België 2024

Charlotte (26) - farmaceut

De jongste van de groep is de 26-jarige Charlotte. Ze is een vrolijke en competitieve dame die in Antwerpen woont met haar vriend. En wij vinden haar nu al leuk. Waarom? Volgens de beschrijving is ze niet alleen groot supporter van Royal Antwerp FC, maar ook van het Nederlands Elftal! 

Charlotte in De Mol 2024
Charlotte in De Mol 2024

Coco (31) - verpleegkundige

Als je Coco's paspoort zou zien, zou je haar al kunnen betrappen op de eerste leugen. Daar staat namelijk toch echt 'Marta Corbillo Colom' in plaats van haar roepnaam Coco. Deze dame uit Mallorca ontdekte vorig jaar De Mol en heeft meteen alle beschikbare seizoenen gebingewatcht. Laten we voor haar hopen dat dit van pas komt tijdens haar eigen avontuur.

Coco in De Mol België 2024
Coco in De Mol België 2024

Gillian (27) - technisch tekenaar

Volgens eigen zeggen is een geheim bewaren niet echt een van de sterkste punten van Gillian, een 1,95 meter lange West-Vlaamse die je zowel letterlijk als figuurlijk niet over het hoofd kan zien. Hij is immers ook een entertainer met een onuitputtelijke tank aan enthousiasme, decibels en duidelijke standpunten. Zijn doel? Het evangelie van zijn geliefde thuisgemeente uitdragen over Vlaanderen.

Gillian in De Mol België 2024
Gillian in De Mol België 2024

Karolien (46) - audioloog

Gillian mag dan slecht zijn in het bewaren van geheimen, maar dat geldt echt niet voor alle andere kandidaten. Tot op de dag van vandaag denken de kinderen van de 46-jarige Karolien nog dat hun moeder vorig najaar in Zuid-Amerika zat, terwijl ze toch echt Sicilië onveilig voor De Mol. Ze is volgens eigen zeggen een avontuurlijke en heerlijk spontane kandidaat met een flinke dosis humor.

Karolien in De Mol België 2024
Karolien in De Mol België 2024

Lynn (38) - videograaf

Normaal staat videograaf Lynn achter de camera's, maar speciaal voor haar dochter gooit ze het nu eens over een andere boeg en gaat ze voor de camera's op jacht naar de Mol. Deze deelnemers werd verder geboren in Zuid-Korea maar groeide op in een warme familie in Antwerpen, waar ze nu nog steeds woont met haar man en twee kinderen.

Lynn in De Mol België 2024
Lynn in De Mol België 2024

Michaël (41) - boomverzorger

Wie ook van de partij is, is de 41-jarige boomverzorger Michaël. Hij is gehuwd en papa van een zoon van 13 en een dochter die voor altijd 2 jaar zal zijn. Daarnaast is ook hij stiefvader van twee iets oudere kinderen, waardoor hij zich op zijn 41-jarige leeftijd al een trotse opa mag noemen. Maar vergis je niet, oud en stoffig is hij zeker niet. Hij wil met zijn deelname juist het 'boomer'-imago van zich afschudden.

Michael in De Mol België 2024
Michael in De Mol België 2024

Philippe (53) - bedrijfsleider

Michaël is dan ook niet de oudste van het stel. Dat is de 53-jarige Philippe, een kersverse opa die met zijn vrouw in Mortsel woont en papa is van drie zoons. Hij heeft een verleden als professioneel danser en haalde ooit het Guinness Book of World Records met de grootste pompon ter wereld, waar hij drie jaar aan heeft gebreid. Binnenkort ook als 'Beste Mol ooit'? 

Philippe in De Mol België 2024
Philippe in De Mol België 2024

Senne (28) - sociaal werker

'Bij gezelschapsspelletjes zeg ik het altijd op voorhand: hou mij in het oog want ik ga valsspelen als ik de kans krijg', dat zijn de befaamde woorden van Senna. Hij woont samen met zijn vriendin in het Belgische Borgerhout maar blijft in de eerste plaats toch volbloed Kempenzoon. Zijn geboorteplaats Westerlo draagt hij dan ook niet alleen in zijn hart maar ook gewoon op zijn lichaam: op zijn rechterbeen prijkt een tattoo van een kemphaan.

Senne in De Mol België 2024
Senne in De Mol België 2024

Stéphanie (35) - verpleegkundige

Tot slot is daar de 35-jarige Stéphanie, die met haar 2 kinderen en kat Mollie in Hasselt woont en in het dagelijkse leven de kost verdient als verpleegkundige op het operatiekwartier. Haar struikelblok dit seizoen? Het eten. Ze is allergisch voor zowel kaas, wijn als tomaten wat in Sicilië natuurlijk niet erg handig is.

Stephanie in De Mol België 2024
Stephanie in De Mol België 2024

Waneer is De Mol België te zien?

De Mol België is vanaf zondag 24 maart te zien op GoPlay en op Play4. Vanaf 25 maart kijk je de afleveringen iedere maandag vanaf 20:00 uur gratis op NPO Start. Bekijk hier ook de trailer.

Meer over