Gastredacteurschap

DENK-leider Kuzu wordt kwaad in Goedemorgen Nederland

6 Maart 2019 14:05 | amusement | Door Televizier

© ANP
DENK-leider Tunahan Kuzu is niet blij met omroep WNL. Hij zou gasthoofdredacteur worden, maar dat wilde WNL uiteindelijk toch niet. En dat stuitte de politicus tegen de borst.

Woensdagochtend was Kuzu te gast in WNL-programma Goedemorgen Nederland. Hij greep de mogelijkheid aan om WNL eens goed de waarheid te vertellen. "Drie weken geleden werd ik gebeld met het verzoek: 'Zou je ook gasthoofdredacteur willen zijn?' Drie dagen geleden kreeg ik het bericht dat het niet doorgaat. Ik zit hier als gast en dat is tekenend voor de samenleving. Er wordt onderscheid gemaakt op basis van etnische en politieke achtergrond." 

Persvrijheid

WNL heeft de uitnodiging teruggetrokken omdat DENK de Nederlandse persvrijheid niet serieus zou nemen. Presentatrice Maaike Timmerman legde het ter plekke aan Kuzu uit: "Onze hoofdredacteur vindt het niet gepast om u als gasthoofdredacteur neer te zetten na allerlei aanvallen van uw partij op de persvrijheid. Dat u zich als leider van een politieke partij met de inhoud van een programma wil bemoeien, vinden wij niet ok."

Akkefietje

In Goedemorgen Nederland is dagelijks een andere politieke leider te gast om te praten over de Provinciale Statenverkiezingen. Kuzu zal niet zo snel meer terugkomen. Hij nam in de live-uitzending geen blad voor de mond en noemde WNL 'een baggeromroep met riooljournalistiek'. 

Meer over