Dennis en Valerio tasten in het duister in Proefkonijnen

20 januari 2014 10:42 | amusement | Door Televizier

© Annemieke van der Togt

Dennis Storm en Valerio Zeno onderwerpen zich voor Proefkonijnen aan wetenschappelijke tests. De twee BNN-presentatoren gaan deze week op zoek naar de reden waarom veel mensen bang zijn in het donker.

Het schijnt dat angst voor duisternis in de genen zit, en de helden op sokken proberen achter te komen hoe bang zij van het donker kunnen worden.

James Bond

Verder halen Dennis en Valerio de smoking uit de kast om in James Bond-stemming te raken. Ze willen namelijk uitvinden of een van de bekendste vechtscenes uit de laatste film Skyfall überhaupt mogelijk is. Hierin ging 007 een tegenstander te lijf op het dak van een voortrazende trein. In naam der wetenschap onderzoeken de twee Hollandse Bond-klonen of dat kan zonder domweg van het dak geblazen te worden.

Proefkonijnen

'Nuchtere antwoorden op bezopen vragen', daar draait het volgens Dennis Storm en Valerio Zeno om in Proefkonijnen. De presentatoren zijn ook in het derde seizoen van het programma lijdend voorwerp bij bijzondere wetenschappelijke tests.
Vragen die aan de orde komen zijn bijvoorbeeld of je kunt rennen door een muur van chocola. En hoe voelt het eigenlijk om hoogbejaard te zijn?

Deskundigen

Het tweetal wordt bijgestaan door natuurkundige Lieven Scheire en filosoof Bas Haring en een wekelijks wisselend gastpanellid, die commentaar geven op de bevindingen van de proefkonijnen.

Feestje

Dennis en Valerio vinden het geweldig dat ze een derde seizoen van Proefkonijnen mogen maken, ondanks de ontberingen die ze soms moeten doorstaan. ‘Het is een waar feest om met mijn televisiebroer wetenschap te kunnen vertalen naar televisie voor de jonge garde des vaderlands', aldus Dennis.

Meer over