Dennis en Valerio temmen een zebra in nieuw seizoen Proefkonijnen

18 december 2013 16:37 | amusement | Door Televizier

© Annemieke van der Togt

In een splinternieuw seizoen van Proefkonijnen doen Dennis Storm en Valerio Zeno weer de raarste experimenten die je maar kunt bedenken.

Kun je rennen door een muur van chocola? Hoe is het om hoogbejaard te zijn? Het zijn maar een paar voorbeelden van de vreemde vragen waar het vrolijke BNN-duo vanaf 6 januari 2014 op nuchtere wijze antwoord op geeft.

Paarden

De eerste aflevering van Proefkonijnen draait volledig om paarden. Absolute expert is natuurlijk dressuurrijdster Anky van Grunsven en zij helpt Dennis en Valerio dan ook een handje bij hun onderzoek. Het trio zoekt een antwoord op de vraag waarom er eigenlijk niet vaker wordt gereden op de volle neef van het paard en de ezel: de zebra.

Midas

Nederlands bekendste bioloog Midas Dekkers is ondertussen in de studio om het experiment van wetenschappelijke input te voorzien.

Paard vs man

Andere prangende vragen krijgen dit seizoen ook eindelijk een antwoord. Kun je eigenlijk beter nadenken als je het hoofd letterlijk koel houdt? En hoeveel mannen heb je eigenlijk nodig om een paard te verslaan met touwtrekken?

Dennis en Valerio

Dennis en Valerio vinden het geweldig dat ze een derde seizoen van Proefkonijnen mogen maken, ondanks de ontberingen die ze soms moeten doorstaan. ‘Het is een waar feest om met mijn televisiebroer wetenschap te kunnen vertalen naar televisie voor de jonge garde des vaderlands', aldus Storm.

Wetenschap

Het tweetal stelt iedere week hun lichaam ter beschikking aan de wetenschap en worden daarin bijgestaan door natuurkundige Lieven Scheire en filosoof Bas Haring, samen met een gastpanellid.

Wereldnieuws

In het eerste seizoen van Proefkonijnen werden Dennis en Valerio wereldnieuws door een stukje van elkaars vlees te eten. Ook de aflevering waarin de twee mannen als eerste ter wereld de pijn van een bevalling ervaren werd door duizenden Nederlanders bekeken.

Meer over