Dennis Storm en Valerio Zeno presenteren Proefkonijnentest

29 april 2015 09:48 | amusement | Door Televizier

© Annemieke van der Togt

Proefkonijnen krijgt een eigen testshow: BNN zendt in juni de Proefkonijnentest uit, waarin Dennis en Valerio op zoek gaan naar dé wetenschapper van Nederland.

In 'De Grote Superwetenschappelijke Proefkonijnentest' testen Dennis Storm en Valerio Zeno het publiek en zeven BN'ers over de experimenten die ze in de hele Proefkonijnen-geschiedenis hebben gedaan. Ze worden bijgestaan door hun vaste experts: natuurkundige Lieven Scheire en filosoof Bas Haring.

Proefkonijnentest

"Na vier jaar is het de hoogste tijd om eens wetenschappelijk te onderzoeken of onze wijze lessen van de afgelopen jaren zijn blijven hangen en dat gaan we doen in deze grote finale," zegt Dennis. "Een mooi einde waar alles samen gaat komen." De test bestaat uit categorieën als het menselijk lichaam, dieren, het brein en superbespottelijke vragen. Bij elke categorie hoort een experiment in de studio.

Testmaand

BNN maakt van juni meteen een hele 'testmaand'. Op 1 juni, een week vóór de Proefkonijnentest, wordt die maand afgetrapt met de Nationale Reistest 2015, waarin Geraldine Kemper en Dennis Storm op zoek gaan naar de reisexpert van Nederland. Deze test kende in 2013 al een editie; toen won Ancilla Tilia. Op 15 en 22 juni wordt de testmaand afgesloten met herhalingen van de Nationale IQ Test 2015 en de Nationale Eettest 2015.

De Grote Superwetenschappelijke Proefkonijnentest is op maandag 8 juni om 20.30 uur te zien op NPO 3.

Lees ook:
Een interview met Valerio Zeno over Valerio International.

Meer over