Interview

Dennis van der Geest licht tipje van de sluier op over tweede seizoen Million Dollar Island

16 april 2023 10:00 | amusement | Door Richard Roosenboom

© Jonas Leupe

Grotere spellen en deelnemers uit Nederland en Vlaanderen: Million Dollar Island is voor het tweede seizoen lichtjes op de schop gegaan. Het uitgangspunt blijft onveranderd: honderd mensen moeten overleven op een eiland.

Het uitgangspunt van Million Dollar Island is intrigerend: honderd mensen – die elkaar niet kennen – moeten samen overleven op een eiland. De omstandigheden zijn zwaar, voedsel is schaars en aan het eind van de rit ligt er op de winnaar een enorme zak geld te wachten. Wat volgt laat zich raden: onderlinge spanningen, ontluikende kameraadschap en tranen in de branding.

Dennis van der Geest

Dennis van der Geest presenteert ook het tweede seizoen van dit paradepaardje uit de stal van John de Mol. Maar daarin is wel wat veranderd. “We hebben goed gekeken naar het eerste seizoen en daarom bijvoorbeeld de spellen groter gemaakt. Verder zijn de bandjes belangrijker geworden, daarmee wordt immers het geld verdiend. En het opvallendste: We hebben ditmaal vijftig deelnemers uit Nederland en vijftig uit Vlaanderen.”

Al maakt dat laatste volgens Van der Geest – die deze reeks samen met de Vlaamse Ingeborg Sergeant presenteert – voor het verloop van het spel niet veel uit: “Ik las dat het een soort Nederland tegen België wordt. Ik kan je verklappen: dat is absoluut niet het geval.”

Million Dollar Island

Wel lijken de Nederlandse deelnemers in het voordeel: die hebben het eerste seizoen al kunnen bekijken. Volgens de presentator valt dat voordeel echter wel mee. “Seizoen 1 startte met de plundering van een enorme stapel voedsel en bouwmateriaal. Sommige kandidaten hadden zich daarop voorbereid, en zagen vervolgens dat het ditmaal helemaal anders was.”

En is voorbereiden op een programma als Million Dollar Island überhaupt mogelijk? “Het lijkt misschien van wel, maar als je in het donker zonder eten in het oerwoud ligt, als deel van een groep die niet goed functioneert… Laat ik zeggen: het lijkt thuis vanaf de bank een stuk makkelijker.”

Million Dollar Island start op zondag 16 april 2023 om 20:30 uur met een dubbele aflevering op SBS6. Terugkijken kan in Nederland al één uur na de uitzending via Prime Video.

Meer over