Maar of het vrijwillig is?

Dennis Weening vervangen bij Expeditie Robinson

24 oktober 2018 09:22 | amusement | Door Jef Willemsen

© Roland J. Reinders
RTL 4 haalt Dennis Weening na zes jaar van Expeditie Robinson af. De presentator zou volgens de zender te druk worden met een eigen bedrijf om de show nog langer op zich te nemen.

RTL Boulevard meldde dinsdag dat de geruchten over Weenings' vertrek inderdaad klopten. 

Art Rooijakkers

Een dag daarvoor ontkende Dennis echter nog stellig dat hij vervangen zou worden door Art Rooijakkers. In de 538-show van Coen & Sander vroegen de dj's of het waar was dat Rooijakkers bij zijn contractonderhandelingen had bedongen Expeditie Robinson te mogen doen. Een verbouwereerde Dennis wees die claims stellig van de hand. 

Eigen bedrijf

Een dag later kon RTL Boulevard bevestigen dat RTL toch in onderhandeling is met Art over de presentatie van het survivalprogramma. De officiële reden voor zijn vertrek zou tijdgebrek zijn. Dennis zou hebben aangegeven binnenkort een eigen bedrijf te gaan beginnen waardoor hij in de toekomst naar eigen zeggen geen tijd meer zou hebben voor de show.

Vervangen

Dit strookt niet direct met Dennis' eerdere uitspraken in de show van Coen & Sander. Ook Shownieuws-kenner Koos van Plateringen claimt dat Weening al sinds de laatste opnamedagen van Expeditie Robinson weet dat hij vervangen gaat worden.

Naast Expeditie Robinson heeft Weening momenteel geen andere lopende programma's bij RTL. 

Meer over