Niet slim...

Derksen: 'Galjaard dacht dat we bluften'

31 juli 2018 10:51 | amusement | Door Jacob-Jan van de Groep

© ANP
Johan Derksen heeft in een interview met Veronica Magazine uitgehaald naar Erland Galjaard. Volgens Derksen heeft de voormalig RTL-baas ervoor gezorgd dat het VI-trio de overstap maakte naar de zender van John de Mol.
"Galjaard heeft ons eigenlijk weg gemanoeuvreerd, want die dacht dat we bluften met de interesse van Talpa. We zouden wel met hangende pootjes terugkomen…", aldus de 69-jarige analist.

Wachten

Ook Wilfred Genee komt in het interview aan het woord. "Het was de bedoeling dat we een aanbieding zouden krijgen waar we allemaal tevreden over waren. En die aanbieding kwam maar niet. Intussen had John al een paar keer gebeld. We hebben hem zelfs een beetje afgehouden omdat we op RTL aan het wachten waren."

René van der Gijp geeft daarnaast een inzicht in de tijdspanne. "Wij hebben in december vorig jaar een gesprek gehad en daarna vier maanden niets gehoord. En Erland Galjaard schijnt de hele tijd hebben geroepen: 'De Mol wil ze toch niet.'"

Veronica Inside

Het trio maakte eind maart bekend te zullen overstappen van RTL naar Veronica, dat onder John de Mols Talpa valt. De mannen gaan daar aan de slag met Veronica Inside. Genee en Derksen zullen daarnaast afwisselend de wedstrijden in de Champions League doen.

Vrijdag 10 augustus wordt de eerste aflevering van Veronica Inside uitgezonden.

Meer over