Voorstelrondje

Deze ballonkunstenaars doen mee aan het tweede seizoen van Blow Up

15 mei 2023 11:39 | amusement | Door Esther Hut

© Tom Cornelissen & Rob Jacobs

Vorig jaar maakte heel Nederland voor het eerst kennis met de wondere wereld van ballonkunstwerken in Blow Up. Ook het tweede seizoen belooft spectaculair te worden.

Maar eerst is het tijd om kennis te maken met de kandidaten die met elkaar de strijd aan gaan.

Onder leiding van het nieuwe presentatie-duo Martijn Krabbé en Leonie ter Braak gaan de kandidaten ook dit jaar het maken van bijzondere creaties niet uit de weg.

Birgit (rechts op de foto)

De energieke Birgit is 49 jaar en iemand die enorm enthousiast wordt van haar allergrootste passie: ballonnen. Vrienden omschrijven haar als lief, betrouwbaar en ontzettend zorgzaam. Naast haar werk in de ballonnenkunst, is Birgit iemand die graag bezig is, zo houdt ze van schilderen en wandelen. Ze is een ballondecorateur en bouwt graag grote, indrukwekkende kunstwerken. 

Gijs (rechtsonder)

De 31-jarige en altijd goedgehumeurde Gijs wordt ook wel omschreven als het zonnetje in huis. In zijn vrije tijd haalt hij graag zijn muzikale skills naar boven en heeft hij een passie voor duiken. Echter ligt zijn hart vooral bij het maken van kunstwerken met ballonnen en heeft hij hier ook zijn eigen bedrijfje in. Gijs haalt uit veel dingen energie en heeft ontzettend veel zin in zijn deelname aan Blow Up. 

Jacqueline (tweede van links)

De nuchtere 70-jarige Jacqueline is iemand die vol energie zit en graag bezig blijft. Ze is altijd creatief bezig en kan absoluut niet stilzitten. Naast ballonvouwen is ze onder andere bezig met schilderen en werkt ze in het theater. Ballon-artiest Jacqueline houdt van uitdagingen en geen techniek is voor haar te gek. Volgens haar is alles te leren, zolang je het maar probeert. 

Kim (tweede van rechts)

De 38-jarige Kim is een vrolijke en enthousiaste vrouw en is altijd druk bezig met haar ballonkunstwerken. Ze gaat altijd voor het ‘wauw-effect’ en neemt zelfs op vakantie haar ballonnen mee om nieuwe, creatieve ideeën te bedenken. Ze blijft zichzelf uitdagen om nieuwe technieken te leren en kan dan ook niet wachten om dit toe te kunnen passen tijdens de opdrachten in het programma.

Jozua (linksonder)

De creatieve Jozua is 39 jaar en een allesdoener met veel liefde, fantasie en passie. In zijn vrije tijd is hij graag in de natuur, waar hij veel inspiratie opdoet voor zijn kunstwerken. Verder kookt hij graag, loopt hij hard en houdt hij ervan om leuke dingen te ondernemen. Wanneer Jozua bezig is met ballonnen, werkt hij graag vanuit zijn fantasie. Hij is dol op uitdagingen en heeft daarom ook ontzettend veel zin in het programma.   

Stefan (links op de foto)

Stefan is 40 jaar en een enthousiast en goedlachs gezelligheidsdier en is een entertainer in hart en nieren. Hij is naast ballonartiest ook goochelaar en ballonnenclown. Ook houdt hij veel van muziek en zingt hij geregeld voor publiek. Stefan heeft geheel op eigen kracht geleerd hoe je van ballonnen een kunstwerk maakt. Het leukste aan het vak vindt hij het creëren, waarin hij altijd zijn creativiteit kwijt kan. 

Wim (midden van de foto)

Bij de gepassioneerde 33-jarige Wim is de ballonnenwereld hem met de paplepel ingegoten. Al vanaf kinds af aan groeide hij op tussen zijn familieleden met een passie voor ballonnen en leerde hij vanaf jonge leeftijd over het vak. Vroeger was hij altijd te vinden in de ballonwinkel van zijn vader en inmiddels heeft hij al twintig jaar ervaring met ballonvouwen. Wim vindt het belangrijk om bij ieder kunstwerk een verhaal te hebben.

Het nieuwe seizoen van Blow Up is vanaf zaterdag 27 mei om 20:00 uur te zien bij RTL 4. 

Meer over