Goed voor je carrière

Deze BN'ers werden groot door Wie is de Mol?

26 november 2019 17:05 | amusement | Door Irma Tomas

© AVROTROS
Deze week worden de kandidaten van het 20ste seizoen van Wie is de Mol? bekendgemaakt. En dat kan een belangrijk moment worden voor menig kandidaat. Wie is de Mol? kan je carrière namelijk maken of breken. De BN'ers hieronder hebben veel te danken aan het bekroonde programma.

Niet iedere kandidaat van Wie is de Mol? is al een superster wanneer ze in de eerste aflevering worden voorgesteld, maar dat kan heel snel veranderen. Kijk maar naar de de volgende voorbeelden. 

Ellie Lust
We hoeven maar een woord te zeggen: etherdiscipline. Haar medekandidaten maakten een potje van het communiceren door de portofoon en daar maakte Ellie korte metten mee met haar etherdiscipline. Het zou de kordate blondine geen windeieren leggen. Haar naam was gevestigd en na haar ontslag als woordvoerder van de Amsterdamse politie ging ze dan ook voor een televisiecarrière. Ellie in de handel is daar het meest recente voorbeeld van. 

Art Rooijakkers
Voordat Art Rooijakkers meedeed aan Wie is de Mol? was hij presentator van matig bekeken programma's als De Spaanse droom en De zomer draait door. Maar Art maakte in 2011 zoveel indruk als winnaar van Wie is de Mol? dat hij prompt een contract van de Avro kreeg en het jaar erop werd gevraagd als opvolger van Pieter Jan Hagens. In 2014 was hij de presentator die de Gouden Televizier-Ring in ontvangst mocht nemen voor Wie is de Mol?

Rik van de Westelaken
Ook Rik van de Westelaken dankt zijn huidige baan als presentator van Wie is de Mol? aan... Wie is de Mol? Rik presenteerde 17 jaar lang het NOS Journaal, was in 2015 zelf kandidaat , presenteerde het jaar erna MolTalk en stapte in 2016 over naar Net5. Die overstap was niet bepaald succesvol, maar Rik hoefde niet lang te wachten tot hij werd gevraagd het stokje over te nemen van Art Rooijakkers. Dat maakt hem nu de presentator van een van de best bekeken programma's op de Nederlandse televisie. 

Merel Westrik
Zou Net5-baas Linda de Mol nieuwslezeres Merel Westrik hebben gevraagd als presentatrice van de talkshow Ladies night als ze het niet zo leuk zou hebben gedaan als Mol dit jaar? Wij betwijfelen het ten zeerste. 

Margriet van der Linden
Weer een ex-Mol die het ver schopte nadat ze meedeed aan het programma. Margriet van der Linden was hoofdredacteur van Opzij geweest en presenteerde in 2009 een jaartje Zomergasten. Maar haar tv-carrière kwam pas echt van de grond nadat ze in 2015 een hele goeie Mol was. Ze neemt sinds 2017 samen met Wie is de Mol?-buddy Chris Zegers MolTalk voor haar rekening, kreeg de quiz De tafel van taal en presenteert sinds 2018 zeer verdienstelijk de talkshow M

Jamie Trenité
Zonder Wie is de Mol? hadden de meeste mensen waarschijnlijk nooit van Jamie Trenité (grote foto) gehoord. Tot zijn deelname was hij een van de presentatoren van het matig bekeken Jules unlimited. Dankzij Wie is de Mol? werd half vrouwelijk Nederland verliefd op hem en z'n sixpack. Het gevolg: een baan als verslaggever voor RTL Boulevard en kandidaat bij Dancing with the stars. Deze week werd bekend dat Jamie een van de nieuwe presentatoren van 5 uur live wordt. 

Meer over