Raden maar

Deze BN'ers zitten volgens jullie in de pakken van The Masked Singer 2023

1 januari 2024 00:10 | amusement | Door Judith Regeling

© William Rutten / Rob Jacobs
Al weken is Nederland in de ban van de ene vraag: wie doen er mee aan The Masked Singer 2023? Om het gissen wat makkelijker te maken, zetten we in dit artikel de meest potentiële namen per karakter op een rijtje.

Let op: het seizoen is voorbij. Hier lees je alle onthullingen!

Het Nijlpaard

Het Nijlpaard had dan in dit seizoen van The Masked Singer de eer om af te trappen, maar dat betekent zeker niet dat haar identiteit ook makkelijk te raden was. Als er namelijk over een figuur echt tot het laatste moment twijfel bestond, was het wel over deze Hippy Hippo, zoals ze zichzelf kroonde. Toch is de tijd van gissen voorbij, want in de grote finale bleek in dit pak musicalster en presentatrice Kim-Lian van der Meij te zitten. Zo had je dat kunnen weten.

Het Nijlpaard in The Masked Singer 2023
Het Nijlpaard in The Masked Singer 2023

Het Stinkdier

Het publiek deed er een tijdje over, maar in de zesde aflevering wisten veel kijkers het zeker: dit moest en zou Guido Weijers zijn. We kunnen er lang omheen draaien, maar zij hadden het gewoon goed! Monica Geuze zat er dan ook heel dichtbij, want de kerstbal in de vorm van een pompoen bleek inderdaad een dikke hint naar zijn deelname aan De Verraders Halloween. Benieuwd naar meer hints? Lees dan dit artikel

Het Stinkdier in The Masked Singer 2023
Het Stinkdier in The Masked Singer 2023


De Walrus

Met 20 deelnemers snappen we dat je af en toe door de bomen het bos niet meer ziet. Want, wie zit nu precies waarin en wie zit er juist weer niet in? Je kunt in ieder geval stoppen met gissen welke BN'er schuilgaat in het pak van De Walrus, want hij heeft zich al ontmaskerd. Het bleek te gaan om Jan Joost van Gangelen. En zo had je dat kunnen weten.

De Walrus in The Masked Singer 2023
De Walrus in The Masked Singer 2023


De Libelle

Waar sommige deelnemers wekenlang hun mond moeten houden over hun deelname, geldt dat niet voor De Libelle. Dit gevleugelde beestje moest in de allereerste aflevering van The Masked Singer 2023 al haar masker afzetten. Het bleek te gaan om Omroep MAX-presentatrice Dionne Stax. Lees hier ook haar hints terug.

De Libelle in The Masked Singer 2023
De Libelle in The Masked Singer 2023


De Druiventros

Ook voor De Druiventros zat het The Masked Singer-avontuur er eerder op dan gedacht. De mensen in het publiek bleken niet enorm overtuigd door de zangkunsten van dit figuur dat met zijn 'aardige staat van dienst' vaak voor 'de lieve vrede' zorgt. De ontmaskering maakte duidelijk dat het hier om Bert van Leeuwen ging. Lees er hier meer over

De Druiventros in The Masked Singer 2023
De Druiventros in The Masked Singer 2023


De Eekhoorn 

We hoeven ook niet meer te speculeren over de ware identiteit van de Eekhoorn. In dit pak ging namelijk Marieke Elsinga schuil, zo bleek in de zesde aflevering. Dit had iedereen natuurlijk kunnen weten, zoals de makers dat altijd gekscherend zeggen. In de hintvideo's zaten meerdere hints die verwezen naar haar kat Kiki, haar maatje Mattie Valk en het door haar gepresenteerde Alles Is Muziek. Lees hier er hier meer over.

De Eekhoorn in The Masked Singer 2023
De Eekhoorn in The Masked Singer 2023


De Koala

De Koala uit The Masked Singer 2023 zag er het hele seizoen heel stoer en blitsend uit. Nu is het uiterlijk van een karakter niet altijd een hint naar de ware identiteit van de BN'er erachter, maar in dit geval wel: het bleek hier immers te gaan om Walid Benmbarek, die je onder meer kunt kennen van zijn stoere rol in Mocro Maffia of uit Goede Tijden, Slechte Tijden. In 2006, 2007 en 2008 vertolkte hij daarin de rol van een rechercheur. En dit waren nog meer hints naar dit fijne figuur.  

De Koala in The Masked Singer 2023
De Koala in The Masked Singer 2023


De Toffe Peer

Waar sommige deelnemers van The Masked Singer 2023 zich moeten vermommen als Stinkdier of Walrus, had Mart Hoogkamer meer geluk. Hij mocht namelijk in het coole pak van de Toffe Peer kruipen. Hij zorgde er met slimme trucjes voor dat het wel even duurde voordat het publiek erachter kwam dat het echt om hem ging. Toch konden wij niet om bepaalde hints heen. Hier lees je ze allemaal terug. 

De Toffe Peer in The Masked Singer 2023
De Toffe Peer in The Masked Singer 2023


De Bonbon

Na het horen van de stem van De Bonbon kwamen er bij zowel de panelleden als de mensen thuis wat namen op. De juryleden gingen voor sterren als Patricia Paay, Yvon Jaspers en Connie Breukhoven, terwijl de mensen thuis bijna overtuigd waren dat het hier ging om Anky van Grunsven. Wat bleek? De kijkers hadden gelijk. En zo had je dat kunnen weten

De BonBon in The Masked Singer 2023
De BonBon in The Masked Singer 2023

De Kogelvis

Bij het horen van de hints en de stem van De Kogelvis dachten de juryleden direct aan bekende gezichten als Beau van Erven Dorens, Cornald Maas en Ilja Gort, terwijl het publiek juist het vermoeden had dat hier om Hugo de Jonge, Richard Groenendijk of Danny de Munk ging. Beide zaten er echter naast, want De Kogelvis was niemand minder dan Albert Verlinde, die zich 'als een kogelvis in het water voelde'.

De Kogelvis in The Masked Singer 2023
De Kogelvis in The Masked Singer 2023

De Uil

Na weken vol prachtige optredens en verbazingwekkende onthullingen kon zich slechts een figuur kronen tot winnaar. Dat bleek De Uil, die iedereen om haar vinger wond met haar muzikale talenten en enorm schattige uiterlijk. Voor veel kijkers was het in de grote finale echter niet meer spannend om wie het hier ging: veel kijkers hoorden gewoon dat het niemand anders kon zijn dan musicalster Simone Kleinsma. De hints lagen dan ook voor het oprapen.

De Uil in The Masked Singer 2023
De Uil in The Masked Singer 2023

De IJsbeer

Van Timor Steffens, Juvat Westendorp tot Bram Krikke: bijna alle bekende lange mannen van Nederland moesten het de afgelopen tijd ontgelden, want zeker was dat er achter het pak van de IJsbeer een beer van vent zat. Toch waren de drie bovenstaande drie namen het niet. Het ging hier immers wel om... Edson da Graça. En de volgende hints gaven dat stiekem al een beetje weg.

De IJsbeer in The Masked Singer 2023
De IJsbeer in The Masked Singer 2023


De Badeend

Na aflevering vijf viel er weer een kleine last van onze schouder, want dat was het moment dat De Badeend haar masker moest afzetten. Achter dit pak bleek niemand minder dan Tina de Bruin te zitten. Dit had je nu kunnen weten door de volgende hints.

De Badeend in The Masked Singer 2023
De Badeend in The Masked Singer 2023


De Discobol

Na het horen van de stem wisten zowel het panel als de kijkers thuis het zeker: in het pak van De Discobol moest en zou Henny Huisman zitten. Daarnaast klonken ook al vrij snel namen van Louis van Gaal, Glenn Helder en zelfs die van Frank Masmeijer. Alle vier bleken ze niet juist, want de Discobol was toch echt Hans van Breukelen. In dit overzicht lees je hoe je dat had kunnen weten.

De Discobol in The Masked Singer 2023
De Discobol in The Masked Singer 2023


De Tuinkabouter

In de derde aflevering van The Masked Singer 2023 maakte De Tuinkabouter zijn opwachting. Het panel dacht na alle hints en aanwijzingen aan Donny Roelvink, Barry Hay en Thomas Berge. De kijkers thuis gingen voor namen als Edwin Evers, Syb van der Ploeg en Jim Bakkum. Maar het bleek toch echt te gaan om... William Rutten. En zo had je dat kunnen weten.

De Tuinkabouter in The Masked Singer 2023
De Tuinkabouter in The Masked Singer 2023

De Buffel

Een Buffel is normaal een vrij tam maar gezellig dier dat vaak verkeerd wordt beoordeeld. Gezellig is deze Buffel zeker, zo weten we sinds aflevering zes. Achter dit pak bleek niemand minder dan Carlo's bloedeigen broer Ron Boszhard te zitten. En zelfs met deze hints had hij dat niet door.

De Buffel in The Masked Singer 2023
De Buffel in The Masked Singer 2023


De Magiër

De Magiër riep de afgelopen weken heel veel reacties op: van Simon Keizer, Douwe Bob tot Ruben Nicolai himself, het publiek en de kijkers leken lange tijd geen idee hadden. Tot de onthulling dan, want zowel Buddy Vedder, Gerard Joling als een groot deel van de kijkers wisten dondersgoed dat het hier ging om... Douwe Bob. En zo had jij het als kijker ook allang kunnen weten.

De Magiër in The Masked Singer 2023
De Magiër in The Masked Singer 2023


Het Hert

Vlug, waakzaam en onafscheidelijk van haar jong. Dat zijn vaak eigenschappen van een Hert en in dit geval ook grotendeels voor de persoon erachter. In de zesde aflevering van dit seizoen kwam strafpleiter en Shownieuws-deskundige Natacha Harlequin tevoorschijn. Check hier vooral welke hints dat duidelijk maakten

Het Hert in The Masked Singer 2023
Het Hert in The Masked Singer 2023

De Zeester

Als je eigenschappen hebt van een Zeester, ben je volgens Google 'iemand op wie mensen kunnen bouwen, erg sociaal maar houd je niet zo van de spotlights'. Dat zijn eigenschappen die we best kunnen linken aan de persoon in dit pak. In de vierde aflevering bleek hier immers Britt Dekker in te zitten. Deze hints verwezen naar haar identiteit.

De Zeester in The Masked Singer 2023
De Zeester in The Masked Singer 2023

Het Schaap

Ook over het laatste figuur hoeven we niet meer te speculeren. In de vierde aflevering van The Masked Singer ontmaskerde dit figuurtje zich al en wat bleek? Het ging hier om Anniko van Santen. "Als je goed had opgelet bij alle hints, had je mij op heterdaad kunnen betrappen", aldus de Opsporing Verzocht-presentatrice. Benieuwd hoe? Dat lees je hier.

Het Schaap in The Masked Singer 2023
Het Schaap in The Masked Singer 2023


The Masked Singer
 is iedere vrijdag vanaf 20:00 uur te zien op RTL4.

Meer over