Raden maar

Deze BN'ers zitten volgens jullie in de pakken van The Masked Singer 2022

2 december 2022 22:30 | amusement | Door Judith Regeling

© https://www.tvgids.nl/nieuws/amusement/dit-is-de-tweede-afvaller-van-the-masked-singer
Welke BN'ers doen mee aan The Masked Singer 2022? Dat is de vraag die tv-kijkend Nederland al weken bezighoudt. Wij zetten hier de beste hints en de meest potentiële namen op een rijtje.

Let op: wij updaten dit artikel op wekelijkse basis!

De Joker 

De Joker kreeg dit jaar de eer om het seizoen van The Masked Singer af te trappen. De vraag is alleen: welke BN'er heeft die eervolle taak gekregen en gaat er dus schuil achter dit creepy pak? Tot nu toe zijn de hints: 'Koffie', 'Broodrooster' en 'Fopspeen' en die kunnen nog best op wat mannen slaan. Op Twitter worden er namen geroepen als: Henry van Loon, Remco Veldhuis, Lucas Hamming, Rob Dekay, Duncan Laurence, Sander Lantinga en ook Douwe Bob en Jan Kooijman behoren nog tot de opties.

De Joker in The Masked Singer 2022
De Joker in The Masked Singer 2022

 

De Heks

De zoektocht naar de ware identiteit van De Heks kwam in aflevering één alweer ten einde. De hints 'Mexico' en 'Schrijven' vielen namelijk maar aan één iemand te koppelen: tv-kok Miljuschka Witzenhausen

De Heks in The Masked Singer 2022
De Heks in The Masked Singer 2022

De Olifant

De ware identiteit van De Olifant blijft echter nog wel even een verrassing. We weten alleen dat hij een link heeft met bokshandschoenen, liegen, een kokosnoot en dans. Ook is hij niet de eerste is uit zijn 'familie' die meedoet en moet hij voor zijn werk redelijk vaak uit de kleren. De kijkers op Twitter switchen door deze hints tussen GTST-ster Everon Jackson Hooi, Jody Bernal, Bas Smit, Dave Roelvink en Ronald Mulder.

De Olifant in The Masked Singer 2022
De Olifant in The Masked Singer 2022

De Flamingo

De Flamingo is met dit heerlijk roze pakje een opvallende verschijning, maar zou dat ook gelden voor de BN'er die zich erin heeft verstopt? Van dit steltpotige en grote dier weten we in ieder geval dat het een presentatrice is die een link heeft met kaarsen, kroketten en het woord 'slimste'. Veel mensen wijzen hierdoor naar Hélène Hendriks (vanwege de kaarsenrel bij Vandaag Inside), maar ook namen als Monica Geuze, Gaby Blaaser en Nikkie Plessen worden nog aardig vaak genoemd.

De Flamingo in The Masked Singer 2022
De Flamingo in The Masked Singer 2022

De Pinguïn

Als er iemand het gewend is om op een podium te staan, is het De Pinguïn wel. Dit idool van de Zuidpool heeft in het verleden al heel wat iconische rollen gespeeld, kan een lekker potje zingen en heeft daarvoor zelfs prijzen gewonnen. Toch is het bij de kijkers nog niet helemaal duidelijk op wie de hints '3', 'Madonna', 'Casting', 'Dobberen', 'Streep' en 'Griekenland' slaan. Er gaan vermoedens dat het om Lone van Roosendaal gaat, maar ook Brigitte Kaandorp, Angela Groothuizen, Anneke van Griensbergen en Caroline de Bruijn zijn veelgehoorde namen.

De Pinguïn in The Masked Singer 2022
De Pinguïn in The Masked Singer 2022

De Zeemeermin

In de tweede aflevering stonden er opnieuw vijf BN'ers te trappelen om het podium op te gaan, maar het was toch echt De Zeemeermin die de spits mocht afbijten. De vraag is alleen: op wie slaan de hints: 'fotocamera', 'Duitsland', 'Boek' en '13' ? De kijkers twijfelen nog tussen HNTM-presentatrice Loiza Lamers (die samen met haar moeder een boek heeft uitgebracht), Kelly van der Veer en voormalig topsportster Inge de Bruijn.

De Zeemeermin in The Masked Singer 2022
De Zeemeermin in The Masked Singer 2022

De Krab

Van presentatoren, (oud-)sporters tot zangers: iedereen mag meedoen aan The Masked Singer. In dit geval gaat het echter om een rapper. In aflevering vier bleken de hints 'Geit', 'Stroom', 'Volgen', 'Duitsland', 'IJssel' en 'Spin' namelijk te slaan op... Ronnie Flex

De Krab in The Masked Singer 2022
De Krab in The Masked Singer 2022

De Mummie

Net als bij De Heks en De Krab hoeven we ook niet lang stil te staan bij de ware identiteit van De Mummie. In de tweede aflevering bleek hier niemand minder dan Toine van Peperstraten in te zitten. Veel kijkers hadden zijn identiteit echter niet door: zij gingen vol in op Ferdi Bolland en Art Rooijakkers.

De Mummie in The Masked Singer 2022
De Mummie in The Masked Singer 2022

De Panda

Deze Panda lijkt misschien heel lief en als een ware hartendief, maar de persoon erachter heeft in ieder geval een stoer randje. Dat blijkt wel uit de bevestigde hints 'Motor', 'Onderweg', Musicalaward en paracetamol. Maar op welke BN'er zou dat nu kunnen slaan? De twijfel is groot bij de kijkers die met name denken aan Jasmine Sendar (die in Onderweg naar Morgen speelde), Birgit Schuurman (die in de Onderweg-clip van Abel te zien was), Loes Haverkort en Carice van Houten.

De Panda in The Masked Singer 2022
De Panda in The Masked Singer 2022

De Tijger

Als je al dacht dat de identiteit van De Panda moeilijk te achterhalen was, heb je De Tijger nog niet gehoord. De bevestigde hints 'Ajax', 'Amsterdam', 'Bellen' en 'Haring' kunnen nog op iedereen slaan. Namen van Klaas van der Eerden, Horace Cohen, Stanley Burleson en Alex Klaassen gaan daarom ook rond. Net als Ruben van der Meer, Bert Visscher, Jeroen van Koningsbrugge en zelfs SBS6-ster Martien Meiland. 

De Tijger in The Masked Singer 2022
De Tijger in The Masked Singer 2022

De Kikker

In de derde aflevering opende deze prachtig uitziende Kikker de show. Zou het kroontje misschien wijzen op het feit dat we te maken hebben met een heuse royalty? Nee, zo denken de kijkers op Twitter. Zij hebben namelijk - net als de jury - het idee dat de hints 'Boot' en 'Langzaam', 'Formidabel', 'Volk' en 'Duiken' verwijzen naar een volkszanger. Maar welke? De naam die de boventoon voert, is toch echt die van Wolter Kroes. 

De Kikker in The Masked Singer 2022

De Kikker in The Masked Singer 2022

Het Paard

De zoektocht naar het Paard kan sinds aflevering vijf gestaakt worden. De hints '4', 'Hollywood', 'Vlogcamera' en 'Showpony' hadden betrekking op... Bridget Maasland

Het Paard in The Masked Singer 2022
Het Paard in The Masked Singer 2022

De Ridder

Het was bijna kantje boord voor De Ridder in deze derde aflevering, maar zijn einde in The Masked Singer 2022 is nog niet nabij. Wat we inmiddels al weten, is dat er sprake is van een gezellig type: de hints 'Barbecue', 'Wijn', 'Autobiografie', 'Held' en 'Weekend' passen deze man namelijk als een jas. Zou het hier dan ook om Gerard Ekdom, Johnny de Mol, Jan Versteegh of de enige echte Veronica Inside-presentator Wilfred Genee gaan?

De Ridder in The Masked Singer 2022

De Ridder in The Masked Singer 2022

De Teddybeer

Helaas mogen we niet meer discussiëren over de ware identiteit van De Teddybeer. Dit bleek namelijk in aflevering drie Robèrt van Beckhoven te zijn

De Teddybeer in The Masked Singer 2022
De Teddybeer in The Masked Singer 2022

De Bijenkoningin

Als je dacht dat figuren als De Tijger en De Panda moeilijk te raden waren, heb je nog niet oog in oog gestaan met De Bijenkoningin. De meningen lopen flink uiteen over de ware identiteit van dit koninklijke figuur. Zelfs zo erg dat er nog altijd twijfel is of het hier om een man óf toch een vrouw gaat, want namen als Jandino, Fred van Leer en Envy Peru wisselen af met Berget Lewis, Anne-Marie Jung, Shirma Rouse en Eva Simons. Het valt dus nog even af te wachten aan wie je 'Lippenstift', 'Theater', 'Royalty', 'Arena' en 'Bloemen' kunt linken.

De Bijenkoningin in The Masked Singer 2022
De Bijenkoningin in The Masked Singer 2022

The Masked Singer is iedere vrijdag om 20:00 uur te zien op RTL4.

Meer over