Overzicht

Deze deelnemers staan in de halve finale van The Talent Scouts 2023

5 augustus 2023 22:30 | amusement | Door Judith Regeling

© KIJK.nl
De nieuwe SBS6-talentenjacht The Talent Scouts dendert lekker door. Binnenkort is het alweer tijd voor de halve finale. In dit overzicht stellen we de overgebleven deelnemers dan ook aan je voor.

Eén ding is zeker: aan toptalent geen gebrek.

Lees ook: Alles over The Talent Scouts 

The Talent Scouts

In The Talent Scouts ontpoppen bekende artiesten als Angela GroothuizenNicky RomeroFlemmingrapper Donnie en Tabitha zich tot scouts. Ze krijgen stuk voor stuk vijf afleveringen de tijd om de beste vier kandidaten aan hun team toe te voegen.

Ze doen dit niet door met mooie praatjes een talent om zijn of haar vinger te winden, maar door echt geld in te zetten. De scouts krijgen ieder 5.000 euro per auditie-aflevering om te investeren in nieuw Nederlands toptalent. Als ze in één bepaald talent genoeg vertrouwen hebben, kunnen ze ervoor kiezen om het volledige bedrag in te zetten. De kandidaat is daarmee verzekerd van een plek in de halve finale.

Team Nicky Romero

Gideon Luciana

Gideon Lucina was de eerste deelnemer die erin slaagde om 5000 euro in de wacht te slepen. Dat was dan ook niet voor niets. De scouts waren diep onder de indruk van zijn versie van Bridge over Troubled Water. "Wat jij ons hebt gebracht, is niet in geld uit te drukken", aldus Nicky Romero die geen moment twijfelde om al zijn geld in één keer over de balk te smijten. Hij had geluk: Gideon koos met volle overtuiging voor zijn team.


Mikki van Wijk

Mikki van Wijk maakte in 2018 al diepe indruk in The Voice of Holland, maar dat talent is ze nog altijd niet verloren. In The Talent Scouts blies ze in de vierde aflevering alle scouts omver met haar vertolking van Lost van Anouk. Uiteindelijk kwam ze voor 4500 euro terecht in het team van Nicky Romero, maar ook met een belofte van Tabitha op zak: zij zal haar vergezellen bij een studiosessie.


Bastian Steven

Sommige kandidaten doen mee aan een talentenjacht als deze om de eerste stappen te zetten in hun carrière. Dat gaat echter niet op voor Bastian Steven. Hij heeft al een heel nieuw album klaarliggen en hoopt daarmee te vlammen op Pinkpop. Bij het verwezenlijken van die droom is hij nu een stuk dichterbij, want door de 4500 euro van Nicky zit hij in de halve finale.


Nikki Born

De vierde en daarmee laatste halvefinale van team Nicky Romero is: Nikki Born. De blonde zangeres wist in de vijfde aflevering vrij hoge ogen te gooien met haar versie van In the Name of Love. "Je hebt mij verrast. Ik zat heel aandachtig te luisteren en ken het origineel natuurlijk als geen ander. Daarom denk ik dat ik best wel wat vertrouwen mag geven", aldus 'scout' Nicky Romero. Voor 2000 euro was zij voor hem. 


Team Angela Groothuizen

Jean Toxic

Angela Groothuizen was direct onder de indruk van Jean Toxic, ook wel bekend als de Vlaamse Jens Broes. Het jurylid kon niet geloven wat haar overkwam na het horen van Jean Toxics versie van Make It Rain. "Hier zie ik zoveel mogelijkheden. Je moet echt bij mij zijn en daarom bied ik 5000 euro", aldus het ervaren jurylid. "Dit is belangrijk, niet alleen voor jou, maar voor onze wereld. We moeten leren om elkaar te tolereren."


Emma Boertien

Jean Toxic heeft wel flinke concurrentie. In de vijfde aflevering van The Talent Scouts boden alle scouts maar liefst 5000 euro voor de pas 20-jarige Emma, die je kunt kennen van The Voice of Holland. Angela Groothuizen bestempelde haar auditie tot 'de beste tot nu toe' en Nicky Romero voorziet nu al een finaleplek. Dat laatste zou zomaar eens kunnen: de halve finale pakt ze alvast mee en wel in het team van Angela.


Cornelius Leonardus 

De 25-jarige Cornelius Leonardus is ook van de partij in team Angela. Deze muzikant besloot twee jaar geleden zijn baan in een muziekwinkel op te zeggen en volledig voor de muziek te gaan. "We weten allemaal wat er toen gebeurde en toen had ik helemaal geen inspiratie meer", zo vertelt hij alvast. Die tijden liggen echter achter hem. De creativiteit stroomt weer en met een bedrag van 4500 euro en een plek in de halve finale, is de hoop nog niet verloren.


Dylan Wayne

Die donkere tijden waar Cornelius over sprak, zijn ook herkenbaar voor Dylan Wayne. Zijn beste maatje stapte eerder uit het leven en dat heeft een behoorlijk weerslag op zijn leven gehad. Maar stilzitten is er niet bij. Deze eigenzinnige artiest die een eigen versie maakte van Sexy and I Know It heeft wilde plannen en hoopt dat die door zijn deelname aan The Talent Scouts waarheid worden. Een plek in de halve finale en 2000 euro zijn alvast een zekerheid.


Team Tabitha

Kasper Nova

Het team van Tabitha raakt al aardig vol, maar Kasper Nova hoeft (nog) nergens voor te vrezen. De zangeres was zo onder de indruk van zijn eigen versie van One Love / People Get Ready dat ze geen moment twijfelde om met al haar geld te strooien. "Ik vond dit the full package. Ik was op zoek naar een man voor in mijn team en iets out of the box. We gaan het doen", aldus Tabitha


Marilène Muhren

Tabitha is sowieso allesbehalve 'gierig' te noemen, want ook Marilène Muhren kreeg haar volle 5000 euro. Marilène had zelf het idee om dat geld te besteden aan extra zanglessen, maar volgens de zangeres is dat nergens voor nodig. "Je hebt het over performance- en vocalcoaching, maar als jij nog meer in jouw element gaat staan, heb je dat helemaal niet nodig hebt. Het is heel natuurlijk wat je doet", vindt Tabitha. "Juist dat maakt het uniek."Menno Aben

Flemming en Donnie waren allebei bereid om 5000 euro te investeren in Menno Aben, maar uiteindelijk was het Tabitha die aan het langste eind trok. Zij mocht het toptalent voor die dure centen aan haar team toevoegen. Overigens zijn zij geen onbekende: Tabitha was al fan van Menno toen hij deelnam aan The Voice of Holland in 2019. Daar eindige hij op een vierde plek. Het wordt afwachten of hij dat overtreft in The Talent Scouts.


Cici Isenia

Het team van Tabitha wordt aangevuld door de 27-jarige Cici Isenia, die de eer had om het spits af te bijten. Dat deed ze overtuigend, want vier van de vijf scouts boden uiteindelijk 2500 euro. Zelf koos ze daarna vol overtuiging voor Tabitha. En dat heeft haar geen windeieren gelegd: ze staat nu net als de bovenstaande talenten in de halve finale.


Team Flemming

Jefferson Yaw Frempong-Manson

Flemming is de afgelopen weken behoorlijk gierig met zijn centen, dus een kandidaat moet wel van heel goeden huize komen om hem te overtuigen. Jefferson is dat gelukt. Deze zanger én voormalig acteur uit Spangas wist met zijn optreden met het nummer Writing's on the Wall niet alleen de volle 5000 euro in de wacht te slepen, maar ook nog eens een mini-optreden bij Flemming op Festival Zand. 


Justin de Mari

Last but zeker not least, die uitspraak hoor je vast wel vaker. In dit geval gaat het zeker op, want Justin de Mari sleepte op de valreep van de auditierondes nog even 5000 euro in de wacht en dus ook een finaleplek. Zijn 'scout' Flemming was diep onder de indruk van zijn optreden. "Wat een strot, niet normaal. Ik geloof gewoon in je. Je hebt een hele fijne, uniek stem. Ik zou je heel graag voorstellen aan wat mensen."


Anika van Driel

Het team van Flemming kent echter niet enkel mannen, want ook Anika is van de partij. Deze pas 21-jarige zangeres wist in de tweede aflevering te overtuigen met haar versie van The House of the Rising Sun. "Het lijkt mij best tof om eens te gaan zitten voor een liedje", zei Flemming achteraf. En zo gezegd, zo beloofd. Voor 3000 euro en dus deze belofte mocht de eveneens jonge zanger het talent aan zijn team toevoegen.


Annika 

Flemming zal geen last hebben van het verkeerd onthouden van namen, want zijn tweede vrouwelijke deelneemster heet ook Annika. Zij wist al in de allereerste aflevering de zanger te overtuigen met haar versie van Bohemian Rhapsody. "Ik heb echt genoten. Je hebt een eigen lichte heesheid", aldus de zanger. Haar droom is om Nederlandse popliedjes te maken. Met een plek in de halve finale en 3000 euro op zak komt dat vast goed.


Team Donnie

Sean Webster

Het duurde maar liefst vijf afleveringen lang, maar uiteindelijk mocht ook Donnie 5000 euro uitgeven aan één talent. Die eer en vooral dat lekkere bedrag was voor Sean Webster, die voor vele kijkers van Vandaag Inside geen onbekende meer is. De Britse blueszanger wist Donnie in dit geval te overtuigen met zijn gehele performance. "Ik zie je zo op Pinkpop staan." 


Senja Sargeant

In de diverse teams hierboven kon je al oud-talenten van The Voice of Holland spotten. Donnie heeft er echter ook één en niet de minste: Senja Sargeant is weer van de partij. De Canadese zangeres werd begin 2021 - tot grote frustratie en verbazing van het publiek en coach Anouk - weggestuurd door Waylon en dat nog voor de liveshows. Nu staat ze wel in de halve finale en dat voor 3000 euro. 


Eric

In de eerste aflevering scoorde Donnie ook al een pareltje, namelijk de 57-jarige Eric. Hij wast al zo'n 25 jaar glazen en geniet daar met volle teugen van. Nu is het alleen tijd om wat met zijn andere passie te doen: zingen. "Als ik je hoor praten en zingen, hoor ik mijn oma. Ik vind het supermooi hoe je daar staat en je flowt zo op de maat", aldus Donnie die hem voor 1000 euro aan zijn team mocht toevoegen.


De Formatie

Tussen al die soloacts heeft Donnie nog een opvallende act, namelijk De Formatie. Deze driekoppige band uit Groningen treedt nu nog slechts op op bruiloften of studentengala's, maar hoopt dat zo snel mogelijk uit te breiden naar grotere evenementen. Feestvierder Donnie had daar wel oren naar: in de derde aflevering mocht hij ze voor 4500 euro aan zijn team toevoegen.

The Talent Scouts is iedere zaterdag om 20:30 uur te zien op SBS6. Lees er hier ook alles over.

Meer over