In het zicht van de haven

Finale Het perfecte plaatje op reis gaat aan deze laatste afvaller voorbij

21 juni 2023 22:10 | amusement | Door Jacob-Jan van de Groep

© Screenshot RTL 4

De finalisten van Het perfecte plaatje op reis zijn bekend. Na een spannend verlopen halve finale gaven juryleden William Rutten en Neo Tsoma aan één van de kandidaten het slechte nieuws dat de eindstrijd aan hem/haar voorbij gaat.

In Zuid-Afrika moesten Leonie ter Braak, Rick Brandsteder en Numidia El Morabet in de halve finale van Het perfecte plaatje op reis aan de slag in de kustplaats Mosselbaai. Daar kregen ze hun eerste opdracht. Dat was in een township de Knysna de Ubuntu-filosofie vastleggen. Nelson Mandela raakte tijdens zijn gevangenschap geïnspireerd door de leer en gebruikte hem voor zijn politiek van verzoening.

Trouwfoto

De tweede opdracht voor de drie finalisten was het schieten van een intieme trouwfoto met doorkijkeffect. Leonie ter Braak schoot een bruidspaar door een struik rozen, Numidia ging de wijde natuur in en Rick koos voor een klassieke foto in de kerk waarbij hij het niet kon laten de muziek van Rons honeymoon quiz te draaien.

Finalisten

Dat leek geholpen te hebben: de jury gaf hem een 8.5 voor zijn trouwfoto waardoor hij als eerste finalist juichend opsprong van z'n stoel. Daarna werd het spannend voor Leonie en Numidia die allebei een meer dan ruime voldoende scoorden voor hun beelden. Maar de nieuwbakken RTL-presentatrice kreeg net een paar tiende punt meer zodat de finale volgende week tussen Leonie ter Braak en Rick Brandsteder gaat.

De einduitslag van de halve finale
De einduitslag van de halve finale

Opvolger Maurice Lede

De finale van het tweede seizoen van Het perfecte plaatje op reis is woensdag 28 juni om 20.30 uur te zien op RTL4. Dan maken Leonie ter Braak en Rick Brandsteder met een laatste serie shoots uit wie de opvolger wordt van Maurice Lede. De presentator van onder andere Het Klokhuis won Het perfecte plaatje op reis in Argentinië.

Meer over