De finaleweek breekt aan

Deze kandidaten strijden tegen elkaar in de finaleweek van De Slimste Mens

3 februari 2023 11:32 | amusement | Door Tessa Kok

© KRO-NCRV

Na een wekenlange strijd tussen kandidaten is het volgende week zover: de finaleweek van De Slimste Mens. De vijf sterkste kandidaten van de reeks nemen het in deze week tegen elkaar op. Wie neemt de trofee en titel mee naar huis?

IJzersterke kandidaten

Acteur Guido Spek (32), die we onder andere kennen van zijn eerdere rol als Sjoerd in GTST, maakt aankomende maandag zijn opwachting en trapt de finaleweek af. Hij wordt opgevolgd door niemand minder dan presentatrice Quinty Misiedjan (26) en bioloog/schrijver Mátyás Bittenbinder (30).

De kandidaten voor de finaleweek zijn dan nog niet compleet, want ook dichter Martin Rombouts (30) en actrice Anniek Pheifer (45) keren later in die week terug. Martin werd maar liefst zes keer slimste van de dag en is daarmee één van de favorieten voor de titel.

Het programma dat wordt uitgezonden op NPO is een echte kijkcijferhit, al waren de reacties over de kandidaten dit seizoen niet altijd even positief. Daar kwam met de komst van Erik van Looy, Annefleur Schipper en Haaron Ali verandering in, die door kijkers werden gezien als verademing. Aan de kijkcijfers te zien zijn kijkers nog lang niet klaar met de populaire kennisquiz. 

Winnaars van eerdere seizoenen

Het laatste seizoen werd gewonnen door cabaretier en columnist Jasper van Kuijk. Hij nam daarmee de titel over van acteur Jacob Derwig, die zich in het 19e seizoen tot slimste mens bekroonde. Eerdere edities van De Slimste Mens zijn gewonnen door cabaretier Lisa Loeb en zanger Rob Kemps.

De volgende aflevering van De Slimste Mens is aanstaande maandag 6 februari om 20.25 uur te zien op NPO1.    

Meer over