Handig overzicht

Deze kerstspecials mag je dit jaar niet missen

17 december 2022 08:00 | amusement | Door Judith Regeling

© William Rutten
De kerstliefhebbers kunnen hun hart ophalen, want ook dit jaar plezieren de tv-zenders ons weer op diverse heerlijk meeslepende kerstspecials. Ben je dus benieuwd welke je niet mag missen? Wij zetten ze op een rijtje.

Pak je agenda er snel bij.

17 december - The Big Show Kerstspecial

Ruben Nicolai heeft op 17 december de eer om het kerstseizoen van 2022 af te trappen met een bijzondere aflevering van The Big Show. Deze hilarische gastheer ontvangt zijn publiek ditmaal in een grandioos kersttheater en verrast hen en diverse BN'ers met sensationele optredens, grappen en opmerkelijke spelletjes. In deze kerstspecial is Ruben echter niet helemaal alleen. Berget Lewis organiseert een live celebrity karaoke.

The Big Show met Ruben Nicolai is op 17 december om 20:30 uur te zien op RTL4.

Ruben Nicolai voor The Big Show (RTL4)
Ruben Nicolai voor The Big Show (RTL4)

18 december - Serious Request 

Een dag later breekt het grote moment aan voor radiodj's Barend van Deelen, Sophie Hijlkema en Rob Jansen, want dan laten zij zich opsluiten in het Glazen Huis in Amersfoort en draaien zij nonstop plaatjes voor 3FM. Dit jaar hebben zij het wel ietsje lastiger dan hun collega's vorig jaar: ze krijgen geen eten geserveerd en moeten het dus zien vol te houden op de bekende groente- en fruitsappen.

3FM Serious Request start op 18 december en is ook dit jaar weer grotendeels te volgen via NPO1.

Rob Janssen, Sophie Hijlkema en Barend van Deelen voor Serious Request 2022
Rob Janssen, Sophie Hijlkema en Barend van Deelen voor Serious Request 2022

19 december - First Dates

Zo rond de feestdagen snakt iedereen een beetje extra naar de liefde. Daarom komt BNNVARA ook dit jaar met een heuse kerstspecial van First Dates. Het bekende restaurant wordt speciaal voor de gelegenheid omgetoverd tot een winterwonder paradijs. Denice en Victor zullen vervolgens de deuren openen voor zowel nieuwe singles als oude bekenden. Benieuwd wie dat zijn? Wij vertellen je er hier alles over.

First Dates is van 19 t/m 23 december dagelijks om 19:30 uur te zien zijn op NPO3.

First Dates kerstspecial
First Dates kerstspecial


21 december - Au Pairs Kerstspecial

Heb je eerder dit jaar genoten van het reguliere seizoen van Au Pairs? Let dan maar goed op, want ook dit programma krijgt een kerstspecial. Hierin blikt Emma terug op haar turbulente tijd in Miami, waarin ze niet alleen in haar eentje op drie kinderen paste, maar ook nog eens verliefd werd en uit de kast kwam. In deze kerstspecial is ze voor even terug bij haar gastgezin en horen we hoe het nu tussen haar en Bella gaat. 

De Au Pairs Kerstspecial is vanaf 21 december te zien op NPO Start. Op donderdag 28 december zie je 'm vanaf 22:00 uur op NPO3.

Kerstspecial Au Pairs
Kerstspecial Au Pairs

22 december - I Can See Your Voice

Ook Carlo Boszhard mag zijn beste kerstoutfit uit de kast trekken. De RTL4-presentator is op donderdag 22 december rond de klok van 20:30 uur te zien met een kerstspecial van I Can See Your Voice. Het vaste panel - bestaande uit Edsilia Rombley, Fred van Leer en Marieke Elsinga - zal ditmaal worden vergezeld door Francis van Broekhuizen. Zij zal zich na diverse speelrondes samen met de winnende deelnemer wagen aan een duet met het nummer Oh Holynight.

Carlo Boszhard voor I Can See Your Voice (RTL4)
Carlo Boszhard voor I Can See Your Voice (RTL4)

22 december - Kerstappels

Kijk je liever een film op 22 december? Schakel dan vooral over naar NPO1 voor Kerstappels, dat voortborduurt op de populaire dramaserie Oogappels. In deze film willen Erik (Ramsey Nasr) en Chris (Thorn Braun) eigenlijk de feestdagen een jaartje overslaan, maar dit plan moeten ze op het laatste moment drastisch aanpassen. Fabie (Bracha van Doesburgh) krijgt te maken met een grote teleurstelling en Carola (Eva Van der Gucht) en Marcel (Mike Libanon) worden tijdens het kerstdiner opgeschrikt door een schokkende gebeurtenis. Als dat maar goed gaat...

Kerstappels is donderdag 22 december om 20:35 uur te zien op NPO1.

Kerstappels (BNNVARA)
Kerstappels (BNNVARA)

23 december - The Masked Singer Kerstspecial

Het huidige seizoen van The Masked Singer 2022 is nog in volle gang, maar aan een kerstsfeertje ook geen gebrek. Op 23 december zingen de acht overgebleven kandidaten kerstduetten met elkaar. Wie weet het publiek muzikaal te overtuigen en stoot daarmee door naar de finale? Eén ding is zeker: er zullen ook deze uitzending weer een paar BN'ers hun masker moeten afzetten.

The Masked Singer Kerstspecial is op vrijdag 23 december om 20:00 uur te zien op RTL4.

The Masked Singer komt met kerstspecial
The Masked Singer komt met kerstspecial

24 december - Kerst met de Familie Meiland

Vergeet even de winterse taferelen, prachtig versierde kerstbomen en lekker opwarmen met gluhwein, want de Meilandjes gooien het dit jaar in Kerst met de Familie Meiland over een heel andere boeg. In deze kerstspecial is te zien hoe Maxime, Leroy, Montana, Martien en Erica genieten van een zonnige cruise op de Middellandse Zee. Gelukkig is er wel wat kerstigs aan: ze stappen in Barcelona even van de boot om een kerstmarkt te bezoeken. Enig! 

Kerst met de Familie Meiland is op zaterdag 24 december om 20:30 uur te zien op SBS6

Kerst met de Familie Meiland 2022 (SBS6)
Kerst met de Familie Meiland 2022 (SBS6)

24 december - All You Need is Love

Van emotionele liefdesherenigingen, de aankomsten op het vliegveld en een romantische reis naar het buitenland: volgens Robert ten Brink zal de kerstspecial van All You Need is Love qua concept niet heel anders zijn dan normaal. "Het grappige is dat er al 30 jaar lang wordt gevraagd van: wat gaan jullie dit jaar doen? Nou, hetzelfde als vorig jaar", vertelde hij eerder al. "Alleen dan net altijd weer op een andere manier, met andere vormpjes, ideetjes en locaties." Gelukkig belooft dat heel wat: pak de zakdoekjes er dus maar alvast bij!

De Kerstspecial van All You Need is Love is op 24 december te zien op RTL4.

Robert ten Brink voor All You Need is Love (RTL4)
Robert ten Brink voor All You Need is Love (RTL4)

25 december - MAX Kerstconcert

Ben je meer een muziekliefhebber? Schakel dan op Eerste Kerstdag over naar NPO1 voor het MAX Kerstconcert dat gepresenteerd wordt door Carrie ten Napel en Jan Slagter. Op het sfeervolle podium zullen onder andere Matt Simons, Roxeanne Hazes, Tineke Schouten, Berget Lewis en Guus Meeuwis muzikaal van zich laten horen. Dit onder begeleiding van The European Pop Orchestra met dirigent Guido Dieteren, ook wel bekend als 'The Maestro'. 

MAX Kerstconcert is op zondag 25 december vanaf 13:20 uur te zien op NPO1.

MAX Kerstconcert (Omroep MAX)
MAX Kerstconcert (Omroep MAX)

25 december - De Alleskunner VIPS Kerstspecial

Kerst gaat om samenzijn met je geliefden, vriendschap en elkaar iets gunnen. Nou, dat laatste is waarschijnlijk ver te zoeken in de kerstspecial van De Alleskunner VIPS. In deze barre strijd nemen Patricia Paay, Dafne Schippers, Barry PafEva SimonsTim CoronelJamie Trenité en Tommie Christiaan het zowel tegen elkaar op als tegen Teun FöhnJohnny 500Leona Philippo en Sylvana IJsselmuiden. Elke ronde valt degene af die als laatste eindigt. Tot er dus op een gegeven moment nog slechts één iemand overblijft: De Alleskunner!

De Alleskunner VIPS Kerstspecial is op zondag 25 december om 20:30 uur te zien op SBS6.

De Alleskunner VIPS Kerstspecial (SBS6)
De Alleskunner VIPS Kerstspecial (SBS6)

26 december - Kerst met de familie Gillis

Als de Meilandjes wéér een kerstspecial mogen maken, willen wij dat ook, aldus de familie Gillis. En zo gezegd, zo gedaan. Op Tweede Kerstdag haalt Peter Gillis alles uit de kast om er een onvergetelijke en grootse kerst van te maken. Het is immers de laatste keer dat ze het vieren in de villa in Neerpelt. Hij regelt dus metershoge nepbomen, verlichting, een sneeuwmachine, een arrenslee en zelfs een heuse ijsbaan voor in de voortuin. Weet hij daarmee de christmas spirit te verspreiden over zijn hele familie?

Je ziet het op maandag 26 december om 20:30 uur op SBS6.

Familie Gillis kerstspecial (SBS6)
Familie Gillis kerstspecial (SBS6)

26 december - Oh, Wat Een Kerst!

Normaal gesproken dragen presentatrice Chantal Janzen en haar twee co-captains Ruben Nicolai en Carlo Boszhard kleding uit het jaartal waar de aflevering over gaat, maar daar komt dit keer niets van in. In Oh, Wat Een Kerst wanen ze zich volledig in de kerstsferen. Ditmaal zullen ze worden vergezeld door Nicolette Kluijver en Jamai Loman.

Carlo Boszhard, Chantal Janzen en Ruben Nicolai voor Oh, Wat Een Kerst

Carlo Boszhard, Chantal Janzen en Ruben Nicolai voor Oh, Wat Een Kerst

26 december -  Het Kerst muziekgala 2022

Als je op eerste kerstdag hebt genoten van het MAX Kerstgala, kom je ook op 26 december aan je trekken. AVROTROS zendt dan namelijk het Kerstmuziekgala 2022 uit. In deze muzikale tv-registratie treden jonge talenten onder het toeziend oog van koningin Máxima op met bekende artiesten als Edsilia Rombley, Karsu, Kris Kross Amsterdam en OG3NE. Daarnaast maakt ook de Grootse Schoolband van Nederland weer zijn opwachting, die is gevormd door verschillende basisschoolklassen uit heel Nederland, aangesloten bij het Jeugd Educatiefonds. 

Wil je dit muzikale avontuur beleven? Kijk dan op maandag 26 december om 21:10 uur naar AVROTROS op NPO1.

Romy Monteiro en Buddy Vedder presenteert Kerst Muziekgala 2022
Romy Monteiro en Buddy Vedder presenteert Kerst Muziekgala 2022

26 december - 22 Kids & Counting

Talkshowhosten Eva Jinek en Beau van Erven Dorens mogen ook even kerst vieren en dus komt RTL in de week tussen Kerst en Oud & Nieuw met bijzondere kerstafleveringen van 22 Kids & Counting. De familie Radford, die inmiddels dus bestaat uit maar liefst 22 kinderen, laat zien hoe het met ze gaat en hoe zij - met zoveel drukte in huis - de feestdagen doorbrengen.

22 Kids & Counting is tussen 26 en 29 december elke avond om 22:00 uur te zien op RTL4.

22 Kids and Counting in 2019 (toen nog 21 Kids)
22 Kids and Counting in 2019 (toen nog 21 Kids)

28 december - Lego Masters Kerstspecial

Aan al het leuks komt ook een einde en zo ook aan de kerstspecial, maar niet voordat je hebt kunnen kijken naar een speciale aflevering van Lego Masters. In deze kerstspecial proberen vijf duo's elk bestaande uit twee bekende Nederlanders elkaar af te troeven met de bekende blokjes. En dat zijn: radiodj's Erik de Zwart en Barry Paf, presentatrice Fenna Ramos en zangeres Kes van den Broek, tv-kok Hugo Kennis en acteur Thomas Cammaert, Kris Kross Amsterdam-muzikanten Jordy en Sander Huisman en Mocro Maffia-acteurs Marouane Meftah en Carré Albers.

Lego Masters Kerstspecial is op woensdag 28 december om 20:30 uur te zien op RTL4.

Jamai Loman in Lego Masters 2022
Jamai Loman in Lego Masters 2022


Wacht, we mogen Kevin niet vergeten! Home Alone is ook deze kerst weer te zien. Bekijk hier waar en wanneer

Meer over