Televizier & TherMOLmeter

Deze muzikale hint verklapt identiteit Mol definitief

21 oktober 2020 09:27 | amusement | Door Televizier

© Televizier
We zijn bijna bij de ontknoping van het jubileumseizoen van 20 jaar Wie is de Mol?. En we zijn eruit hoor: de Mol is bekend en heeft zelfs een eigen soundtrack!

Nog maar een paar nachtjes slapen en de Mol uit het jubileumseizoen maakt zijn identiteit bekend. Zijn inderdaad, want onze Molloot Wout van de TherMOLmeter weet het zeker: Niet Nikkie de Jager, maar Jeroen Kijk in de Vegte is de saboteur van Wie is de Mol?!

Niet geheel onverwacht zijn het uiteindelijk muzikale hints die de Radio 2-dj als saboteur aanwijzen. En wat voor hints!

Koning Jeroen de Eerste?

De toon - jawel - wordt al gezet in aflevering 1 wanneer de kandidaten het kasteel van Poppi betreden voor een ontmoeting met oud-mollen. De muziek die je hoort is de Ballade in C# minor: Coronation uit de film The King. Bij Jeroen, die als eerste voor Rik van de Westelaken verschijnt voor de speluitleg, is vervolgens Adagio in C# minor te horen uit de serie Succession.

Koning, Opvolging en Kroning

Als je die drie titels vertaalt hebben we Koning (King), Kroning (Coronation) en Opvolging (Succession). Als er dan ook nog een schilderij van een kroning in beeld is, is het duidelijk: de nieuwe mol wordt hier gekroond door oud-mollen. Bij de andere kandidaten hoor je alleen de muziek uit uit Successsion, maar bij Jeroen alleen die van The King.

Puik werk, TherMOLmeter Wout! Applaus!

Elvis

Maar is Jeroen dan zo'n koning? Ja! Want als wie trad Jeroen in zijn eigen seizoen op in Las Vegas? Jawel, Elvis alias The King! 

En er is nóg een muzikale hint. Bekijk snel de video van Wout om ook die laatste hint te zien.

 

Meer over