Spannend!

Deze talenten strijden in de tweede halve finale van Holland's Got Talent 2023

20 oktober 2023 22:00 | amusement | Door Judith Regeling

© Videoland

In de tweede halve finale van Holland's Got Talent gaan weer 10 acts de strijd tegen elkaar aan. Met als doel: een van de vijf finaleplekken bemachtigen. In dit overzicht stellen we de kanshebbers aan je voor.

Wie zal zich voegen bij IRON!, Eline & Joyce, Luke, Rachella en DC Passion?

Lees ook: Alles over Holland's Got Talent 2023 

Murhaf

De tweede halve finale van Holland's Got Talent begint meteen lekker swingend met de 14-jarige Murhaf, die tijdens zijn eerste auditie indruk maakte met zowel zijn muzikale talent als zijn aangrijpende verhaal over opgroeien in 'oorlogsgebied' Damascus. Hoe erg dat laatste ook is, inmiddels richt hij zich op het positieve en hoe! Met zijn aanstekelijke energie, goede dansmoves en stem verzekerde hij zich van een plek in deze aflevering.


Rik en Aimée

Deze tweede halve finale zit - net als zijn voorganger - weer vol met diverse acts. Als tweede is het de beurt aan Rik en Aimée, die aan acrogym doen. De twee vormen al bijna 18 jaar een duo en dat is te zien. De jury was na hun eerste auditie behoorlijk onder de indruk van hun soepele bewegingen en professionaliteit. In deze halve finale hopen ze dan ook wederom een verbluffende act neer te zetten. Ditmaal op het nummer Toxic van Britney Spears.


Maurits

Edson en Marc-Marie noemden hem al 'een ster', Chantal was weggeblazen en Dan vond zijn zelfvertrouwen 'buitengewoon'. Als dus voor iemand de lat hoog ligt in deze halve finale, is het wel voor de 18-jarige zanger Maurits, die tijdens zijn auditie openhartig vertelde over zijn pestverleden en hoe hij door zijn oma de kracht vond om het podium te betreden. Hij hoopt de juryleden ditmaal weg te blazen met het krachtige You Don't Own Me van Lesley Gore.


Pene Corrida

Wie de muziek van Maurits en Murhaf nog een beetje 'lauw' vond, moet bij het vierde optreden goed opletten. Het is dan de beurt aan Pene Corrida, een party metalband. De heren steken populaire popnummers in een metal jasje, maar dat is waarschijnlijk niet de enige reden waarom ze in deze halve finale staan. De juryleden lagen in een deuk bij hun auditie. Check vooral de onderstaande video om erachter te komen waarom.


Senna en Danaé

Van ijzersterk en vooral keihard gaan de makers van Holland's Got Talent naar ultiem schattig. Als vijfde is het de beurt aan Senna en Danaé, een tweeling van slechts negen jaar die dankzij presentatoren Buddy Vedder en Jamai Loman verzekerd was van een plek in deze halve finale. De twee maakten dan ook behoorlijk wat indruk met hun synchrone dansmoves. En dat hopen ze ditmaal wederom te doen. "We gaan ons best doen en gewoon strak dansen", aldus de dames.


Matthijs

De tweede halve finale van Holland's Got Talent belooft sowieso een waar muzikaal spektakel te worden, want ook de 17-jarige Matthijs is van de partij. Hij maakte tijdens zijn auditie behoorlijk wat indruk met zijn gitaarspel. Dan Karaty noemde het zelfs 'jammer' dat zijn optreden alweer voorbij was, want hij kon er oprecht geen genoeg van krijgen. "Het mocht van mij eeuwig duren." 


Alina 

Naast muzikaal talent zit deze aflevering van de populaire talentenjacht ook vol met jonge deelnemers. Na de 14-jarige Murhaf, de negenjarige tweeling en de 17-jarige gitarist, treedt ook de pas 14-jarige Alina op. Deze vluchteling uit Oekraïne wist de jury tijdens haar auditie compleet te betoveren met haar dansact die ze niet alleen zelf heeft uitgevoerd maar ook zelf heeft gechoreografeerd. Een plek in deze halve finale komt dan ook niet uit de lucht vallen.


Raoul

Deze onervaren zanger Raoul wist tijdens zijn auditie behoorlijk wat indruk te maken op Chantal Janzen. Zoveel zelfs dat zij geen moment twijfelde om hem een golden buzzer te geven. Veel kijkers waren het hier mee eens, maar toch waren er ook wat zure mensen die twijfelden of hij dit ook had gehad zónder zijn emotionele verhaal over het hebben van een burn-out. Alle ogen zijn nu dus op hem gericht: kan hij de verwachtingen waarmaken of niet? De spanning is om te snijden.


Jean Martyn

In de meeste talentenjachten is er vooral ruimte voor jonge en frisse mensen, maar dat gaat niet op voor Holland's Got Talent. Als negende in deze tweede halve finale is het de beurt aan de 71-jarige orgelspeelster Jean Martyn, die tijdens haar auditie Orgel Joke even deed vergeten. Of haar dat voor een tweede keer lukt, valt af te wachten. Het is wel te hopen voor deze ster die ook al wist te overtuigen in de Britse editie van de talentenjacht.


Amilia Showteam

Het laatste optreden in deze halve finale is van Amilia Showteam uit Friesland. Mensen blij maken is hun missie en dat hebben ze tijdens hun eerste auditie al volbracht, zo werd al snel duidelijk. EdsonChantalDan en Marc-Marie hadden alle vier eigenlijk al hun Golden Buzzers ingezet, maar het viertal twijfelde geen moment om na het vlekkeloze optreden van Amilia Showteam een uitzondering te maken. Het is nu de vraag of dit dansteam opnieuw kan verrassen.


Holland's Got Talent
is iedere vrijdag om 20:00 uur te zien op RTL4. Op vrijdag 4 november 2023 is de finale te zien.

Meer over