Overzicht

Deze talenten zijn te zien in de eerste halve finale van Holland’s Got Talent

20 oktober 2023 11:34 | amusement | Door Judith Regeling

© Videoland

De eerste halve finale van Holland’s Got Talent staat voor de deur. Aangezien de laatste beoordeling nogal rap ging, stellen we de deelnemers hier wat uitgebreider aan je voor.

Vijf van deze acts gaan aan het einde van de aflevering door naar de finale. Voor de andere vijf houdt het avontuur direct op.

Lees ook: Kijkers zien discutabele eliminatie na laatste auditieronde Holland's Got Talent 

The Roller Boys 

De meeste deelnemers van Holland’s Got Talent blinken in één ding uit: ze kunnen zingen óf dansen, toveren goede trucs uit hun mouw óf zijn heel lenig. De heren van The Roller Boys, die zowel de eer hadden om dit seizoen af te trappen als de eerste halve finale, hebben veel meer in petto. Terwijl ze diverse muzikale noten proberen te kraken, laten ze ook zien welke trucjes ze met hun rolschaatsen kunnen. En dat is aardig wat.

D&D Three

Als Holland’s Got Talent ons de afgelopen jaren één ding heeft geleerd, is het wel dat we niet zomaar op onze eerste indruk moeten afgaan. De drie dames van D&D Three leken in het praatje vooraf enorm schattig en haast verlegen, maar niets bleek uiteindelijk minder waar. Ze dansten de sterren van de hemel en dat bleef ook niet ongezien bij Edson da Graça. Het jurylid besloot ze met een golden buzzer linea recta door te sturen naar deze halve finale. De verwachtingen zijn dan ook hooggespannen.


Rachella van Toorn

De afgelopen jaren kwam er bij Holland’s Got Talent al heel wat muzikaal talent voorbij. Van Waylon, Amira, Aaliyah tot Mart Hoogkamer: veel talenten danken hun bekendheid aan het programma. Komt hier over een tijdje ook de naam van 'Rachella van Toorn' bij? Het zou zomaar eens kunnen, want deze zangeres wist de juryleden tijdens haar auditie genoeg te overtuigen om haar een plek in deze halve finale te gunnen. Ditmaal hoopt ze Edson, Chantal, Dan en Marc-Marie weg te blazen met I Will Always Love You van Whitney Houston.


DC Passion

Het leukste van deze talentenjacht is dat iedereen welkom is. Of je nu zingt, danst, op rolschaatsen staat of… een prachtig balletoptreden geeft. Bij dat laatste richten we onze pijlen op DC Passion, een groep danseressen die bij hun auditie weinig tijd nodig had om de juryleden te overtuigen. Edson was al ontroerd bij de eerste positie die ze innamen. Om dat voor een tweede keer te bewerkstelligen is meer nodig. In de eerste halve finale zullen we dan ook zien of ze daarin slagen.


Fernando Lourens

Vergeet Holland’s Got Talent-veteraan Lisette Brillenmans, want dit jaar heeft het programma iemand die echt piano kan spelen. De pas 12-jarige Fernando maakte tijdens zijn auditie zoveel indruk met zijn klassieke spel dat zowel het publiek als Chantal Janzen hem voorzagen van een heuse staande ovatie. In de eerste halve finale zet hij nog een stapje extra: hij hoopt het publiek weg te blazen met De Rondo Alla Turca van Mozart.


Kevinski

Waar sommige deelnemers pas net of slechts enkele jaren bezig zijn met hun talent, is dat bij anderen weer een heel ander verhaal. Kevinski, een silent comedian, deed namelijk in 2009 ook al mee aan Holland’s Got Talent en speelt al een aantal jaar mee in de shows van Hans Klok. Blijkbaar heeft dat zijn talent alleen maar goed gedaan. In deze halve finale hoopt hij de juryleden wederom te overtuigen met zijn klassieke mime-act.


Maarten Jansen

Waar Kevinski dus al jaren bezig is om zijn talent te ontwikkelen, is dat bij Maarten Jansen, de zevende deelnemer in deze halve finale, een totaal ander verhaal. Deze 55-jarige zanger experimenteerde in zijn jongere jaren wel in de muziekindustrie, maar echt van de grond kwam dat niet. Hij koos er daarom voor om autoschade-expert te worden. Het kruipt echter waar het niet gaan kan. Daarom besloot hij zich dit jaar – met een licht duwtje in zijn rug van zijn dochters – alsnog op te geven. Met succes: Marc-Marie vond zijn auditie zó geweldig dat hij besloot de Golden Buzzer in te zetten.


Luke

Zingen en dansen is leuk, maar soms kijk je naar een optreden en denk je: hoe dan? Dat had de jury bij de jonge Luke uit Engeland, die – nogal zacht gezegd – lenig is. Hij kan met gemak zijn benen in zijn nek leggen en ‘kraakt’ zijn rug alsof het niets is. In deze eerste halve finale zal hij zich in een doek wikkelen, naar boven klimmen en zichzelf naar beneden laten vallen. Dit kan behoorlijk misgaan, maar we duimen gewoon dat hij weet wat hij doet.


Eline en Joyce

Het is voor Cirque du Soleil te hopen dat ze opletten, want ook Eline en Joyce, ook bekend als Womanair, zouden niet misstaan in een van hun shows. Zij wisten tijdens hun auditie al swingend aan een hoepel diepe indruk te maken met hun elegantie, bijzondere trucs en kracht. Het wordt dan ook moeilijk dat optreden nogmaals te evenaren, maar ze gaan er met volle teugen tegenaan.


IRON!

Het laatste optreden van de eerste halve finale is van dansgroep IRON!, die tijdens de auditie een Golden Buzzer van Dan Karaty kreeg. Of ze echter het rechtstreekse ticket naar de finale kregen vanwege hun dansskills, vragen veel kijkers zich nog altijd af. Het was immers vooral de boodschap in hun nummer – over het valse zelfbeeld dat mensen kunnen hebben – die er bovenuit stak. Maar hoe ze er gekomen zijn, is niet meer van belang. Ze staan in deze halve finale en maken evenveel kans op een plek in de finale als alle bovenstaande deelnemers. 

Holland’s Got Talent is iedere vrijdag om 20:00 uur te zien op RTL4. Terug- en vooruitkijken kan via Videoland.

Meer over