In duo's op reis

Deze verrassende BN'ers doen mee aan Race Across The World

1 maart 2023 19:02 | amusement | Door Jef Willemsen

© RTL Nederland

De kandidaten van het nieuwe RTL 4-programma Race across the world blijken bekende Nederlanders te zijn. Samen met een familielid of goede vriend trekken ze onder begeleiding van Martijn Krabbé op de bonnefooi van Mexico naar het uiterste zuiden van Argentinië.

Bij RTL Boulevard werden de koppels van Race across the world officieel bekend gemaakt. Lange tijd leek het ook in promo-uitingen uitsluitend om onbekende deelnemers te gaan, net als in het Britse origineel. Het tegendeel blijkt waar.

Beetje gek

BN'er of niet, volgens de makers van Race across the world moet je ‘een beetje gek zijn’ om mee te doen aan dit grootschalige reality-reisprogramma en daar zit best iets in. De bedoeling is om met beperkte financiële middelen en zonder mobieltje van Mexico-Stad naar het Argentijnse Ushuaia te reizen, de meest zuidelijke stad ter wereld. Vliegen is verboden, dus dat betekent een tocht van ruim 14.000 kilometer dwars door zeventien Midden- en Zuid-Amerikaanse landen. Deze duo’s durven de twee maanden durende beproeving aan.

Bastiaan Ragas en zoon Sem

Zanger en theatermaker Bastiaan Ragas (51) gaat erop uit met zijn 21-jarige zoon Sem. Ze hebben al aardig wat ervaring met reizen op televisie. In 2018 trokken ze met het hele gezien vier maanden door Afrika en Azië voor het RTL-realityprogramma Ragas reist rond.

Bastiaan Ragas en zoon Sem
Bastiaan Ragas en zoon Sem

Howard Komproe en vriend Dre

Stand-up komiek Howard Komproe is reislustig ingesteld en houdt van uitdagingen. Die eigenschappen heeft hij gemeen met beeldend kunstenaar Dre Urhahn. Hij reisde al eerder naar Zuid-Amerika om het leven in de sloppenwijken vast te leggen.

Howard Komproe en vriend Dre Urhahn
Howard Komproe en vriend Dre Urhahn

Olga Commandeur en echtgenoot Frank

Het boegbeeld van Nederland in beweging heeft samen met haar echtgenoot al heel wat van de wereld gezien. Het stel houdt van low budget reizen en dankzij Olga’s onverstoorbare optimisme hebben ze naar eigen zeggen zelden ruzie.

Olga Commandeur en Frank
Olga Commandeur en Frank

Dominic Seldis en dochter Katy

Contrabassist en Maestro-jurylid Dominic Seldis (51) laat het comfort van het Koninklijk Concertgebouw achter zich voor een avontuur in den vreemde. De Brit krijgt gezelschap van zijn 23-jarige dochter Katy.

Dominic Seldis en Katy
Dominic Seldis en Katy

Hugo Kennis en Eva Cleven

De tv-kok en de dj leerden elkaar kennen tijdens het twintigste seizoen van Expeditie Robinson. Kennis won, Cleven haalde de finale. Beiden weten ze wat er bij komt kijken om met weinig te overleven. Hugo's deelname aan het programma verklaart zijn maandenlange afwezigheid bij Eigen huis & tuin: lekker leven.

Hugo Kennis & Eva Cleven
Hugo Kennis & Eva Cleven

Race across the world is vanaf woensdag 15 maart om 20:30 uur te zien bij RTL 4.

Meer over