Diana Matroos gediscrimineerd bij RTL

3 november 2015 17:57 | amusement | Door Televizier

RTL Nieuws en Editie NL-presentatrice Diana Matroos is gediscrimineerd op de RTL redactie. Dat vertelt ze in een interview met Broadcast Magazine. 

Diana Matroos is gekozen tot de nummer 1 van de Kleurrijke Top 100 en voelt zich daarom geroepen eindelijk iets te zeggen. „Ik heb jarenlang m’n mond gehouden, maar ik ben wel degelijk gediscrimineerd. Bij de redactie van RTL, waar ik werk, legde een leidinggevende een handjevol pepernoten op m’n bureau, terwijl hij zei: ‘Voor de enige Zwarte Piet op de redactie.’ Dit was in 2014.”

Niet grappig

Diana was naar eigen zeggen flabbergasted. „Ik moest een minuuut later ook een uitzending in, waarin het zwarte Pieten-debat nota bene ter sprake kwam. Toen heb ik het laten gaan en hem alleen indringend aangekeken. ‘O, je vindt het niet grappig?’, zei hij. ‘Dat is een understatement’, heb ik toen geantwoord.”

Huidskleur te heftig

En er was meer: „Ik heb een keer een mail gezien, die niet voor mijn ogen bestemd was, waarin stond dat mijn huidskleur te heftig was en dat ik daarom een programma niet mocht presenteren. De andere presentator met wie ik het programma zou presenteren was namelijk ook al zwart. Dat zou te veel zijn.”

 

Meer over