Dick Advocaat maakt Penoza-grap tijdens persconferentie

3 november 2017 16:00 | amusement | Door Televizier

© ANP

Dick Advocaat is op de grassprieten van het trainingsveld druk bezig met de Nederlandse profvoetballers, maar in de vrije uurtjes kijkt hij kennelijk met plezier naar Penoza. Dat blijkt uit een geintje dat hij tijdens een persconferentie maakte.

Dick Advocaat staat niet bepaald bekend om zijn gulle lach, maar zo nu en dan is de kleine coach wel in voor een fopje. Bert Maalderink was de aanstichter van de melige bui van Advocaat. Hij sprak over eerdere uitlatingen van de bondcoach over Nederlandse voetballers die uiteindelijk voor Marokko kiezen. “En dan is het niet gek dat de storm opwaait. Want dan krijg je storm natuurlijk”, aldus Maalderink.

Geintje

Tot zover valt er nog weinig te lachen. Tot je de reactie van Advocaat hoort: “Storm? Storm is dood”, zegt de oefenmeester. Het blijft angstvallig stil in de zaal. “Kijk je niet naar de televisie?”, zegt de coach die zijn eigen Penoza-grap erg leuk vindt.

Eredivisie versus Penoza

Plotseling valt bij Advocaat het kwartje. Er wordt op zondag aan eredivisievoetbal gedaan. “Dan zijn ze aan het werk natuurlijk, zondagavond”, doelend op de Penoza-uitzendingen die op zondagavond te zien zijn.

De voetbaljournalisten mochten de grap dan niet helemaal hebben begrepen, wij vinden het geintje wél leuk hoor Dick!

Meer over