RTL Boulevard

Diederik Jekel had meer moeite met kritiek dan dat hij wilde toegeven

10 augustus 2020 10:28 | amusement | Door Jacob-Jan van de Groep

© ANP Kippa
Diederik Jekel kreeg in zijn tijd als co-host van RTL Boulevard de nodige kritiek te verwerken. De wetenschapsjournalist vond “dat irritanter dan dat ik eigenlijk zou willen toegeven”.
“Ik kreeg heel veel tweets en vragen, mensen die het belachelijk vonden omdat ik m’n tijd zou verspillen in een roddelrubriek en allerlei andere kwalificaties waar ik niet helemaal achter sta”, zei Diederik in in het NPO Radio1-programma De Perstribune.

Eerlijk 

“Of ik het erg vond? Ik vind voornamelijk dat we allemaal wat minder ‘judgy’ moeten zijn naar elkaar. Ja, ik denk dat ik het irritanter vond dan dat ik eigenlijk zou willen toegeven”, is Jekel eerlijk.

Gezellig 

Naarmate de uitzendingen vorderden, verstomde naar eigen zeggen de kritiek op zijn aanwezigheid. Naast dat hij zijn kennis en kunde over het coronavirus mocht delen, had Jekel ook een andere reden om in de studio in Amsterdam te staan. “Na tien jaar over insectensterfte en klimaatverandering is het ook heerlijk om het gewoon een keertje over Gerard Joling te hebben. Dat vind ik gewoon gezellig. En ja, het betaalt ook goed en het is gewoon heel gezellige club mensen.”

Meer over