Dieuwke Wynia weg bij DWDD

Matthijs van Nieuwkerk zei ooit dat hij De wereld draait door niet wilde maken zonder zijn steun en toeverlaat, Dieuwke Wynia. Maar nu vertrekt de hoofdredacteur van DWDD toch echt.

Wynia begint samen met Boudewijn Vos, huidig productieleider van DWDD, een productiebedrijf. Ze wordt bij De wereld draait door opgevolgd door Marco Versluis. Dieuwke nam de beslissing om weg te gaan niet over een nacht ijs: „Stoppen met DWDD was een moeilijke beslissing. DWDD is het mooiste programma dat er is, met de beste presentator en de beste redactie. Na 11 jaar DWDD is het tijd voor iets nieuws. De televisiewereld verandert snel, online gebeurt er veel, dat is spannend en uitdagend.”

Matthijs van Nieuwkerk

De grote vraag is wat Matthijs van Nieuwkerk nu gaat doen. In 2011 had Dieuwke een baan aangenomen bij BNN. En destijds zei de presentator: „Als Dieuwke naar BNN was gegaan, was ik gestopt met DWDD. Beter kan ik haar belang voor mijzelf en het programma niet uitdrukken. Ik was natuurlijk blij voor haar, maar wist in diezelfde seconde: ik stop.” Daarop bedacht Van Nieuwkerk dat Wynia misschien wel zou willen blijven wanneer er allerlei spin-offs zouden komen van DWDD zoals DWDD University. En zo geschiedde.

Nu is er toch een einde gekomen aan het tijdperk Dieuwke Wynia bij DWDD. Ze blijft aan tot 1 januari om de afleveringen van spin-off DWDD University te begeleiden. Matthijs van Nieuwkerk blijft bij De wereld draait door. Voorlopig.

Meer over:

Reageren