Digitale baas SBS: "Ik heb Netflix een beetje onderschat"

15 augustus 2016 12:25 | amusement | Door Televizier

David Vink, baas digitaal bij SBS, heeft Netflix naar eigen zeggen 'een beetje onderschat'. Dat vertelde hij in gesprek met Emerce. Het ruime aanbod van de streamingsdienst biedt ze volgens Vink veel voordelen. 

De grote hoeveelheid content en de mogelijkheid om series in in een keer volledig te kijken, bieden kijkers de kans om te bingewatchen. David Vink had niet verwacht dat Netflix zo snel zo groot zou worden in Nederland.

Goede strategie

Sinds 11 september 2013 is Netflix beschikbaar in Nederland en sindsdien hebben bijna 1.5 miljoen mensen een abonnement op de streamingsdienst. Als ik heel eerlijk ben, had ik niet verwacht dat Netflix zo snel Nederland zou veroveren", aldus Vink tegenover Emerce. "Maar hun strategie is gewoonweg heel goed”, zegt Vink. 

Onderschat

Met name de mogelijkheid om te bingewatchen maakt Netflix voor veel kijkers een interessant platform. Netflix speelt daarmee naadloos in op de behoefte van de consument. De snelheid waarmee ze dat hebben weten uit te rollen, heb ik inderdaad wel een beetje onderschat", besluit de SBS-baas. 

Meer over