Horizon verbreden

Dione de Graaff wil ook eens wat anders dan sportprogramma's maken

3 februari 2021 11:00 | amusement | Door Jacob-Jan van de Groep

© Stefan Heijdendael/NOS
Dione de Graaff en Studio Sport is bijna een twee-eenheid. De 51-jarige Bussumse werkt al bijna 25 jaar als sportjournalist, maar ze zou ook graag wat meer haar horizon verbreden.

De overtuiging om niet alleen Studio Sport te doen, kwam bij Dione nadat ze Het museum van Nederland had gemaakt. Bij de NOS heeft ze haar wensen kenbaar gemaakt, maar tot op heden is daar geen programma uit voortgekomen. Een overstap naar de commerciëlen sluit ze dan ook niet helemaal uit. "Ook omdat ik al zo veel jaren livetelevisie maak en me zo comfortabel in die rol voel, dat ik dat volgens mij daarnaast in een niet-sportprogramma zou kunnen doen."

Minderwaardig

Ze wil programma’s met een andere lading maken. Juist om van een bepaald stigma verlost te zijn. "Ook omdat wij sportjournalisten nog altijd een beetje minderwaardig worden bekeken, zeker door andere journalisten. Wij doen 'maar' sportjournalistiek, dat telt niet echt mee. Dat is een foute gedachte”, zegt ze in gesprek met Veronica Magazine.

Arrogant

Juist dat neerbuigende stoort De Graaff - die onder andere tijdens de Tour de France drie weken De Avondetappe voor haar rekening neemt, enorm. "En we maken jaar in jaar uit livetelevisie, uren achter elkaar: je kunt het zo gek niet bedenken of het is tijdens die uitzendingen wel een keer gebeurd. We mogen ons best wat meer realiseren hoe goed wij zijn. Dat klinkt heel arrogant, maar het is wel zo."

Meer over