Zes afleveringen

Dionne Stax keert in september terug op de buis met Van Onschatbare Waarde

14 augustus 2023 19:01 | amusement | Door Tessa Kok

© Elvin Boer/MAX
Goed nieuws voor de liefhebbers van het MAX-programma Van Onschatbare Waarde. Omroep MAX heeft onthuld wanneer de gloednieuwe reeks op de buis verschijnt. En dat duurt niet zo lang meer!

Zet 26 september maar in je agenda, want dan gaat de nieuwe reeks van start. 

Van onschatbare waarde

In Van onschatbare waarde krijgen verkopers van bijzondere en waardevolle spullen de kans om hun object te verkopen aan één van de zes experts. Deze experts ontvangen verkopers in hun eigen kamer. De verkoper accepteert het bod of kiest ervoor om naar de volgende kamer te gaan. Eenmaal een bod geaccepteerd of geweigerd? Dan is er geen weg meer terug.

De presentatie ligt in handen van Dionne Stax. Paleis Soestdijk opent opnieuw haar deuren voor het programma. De nieuwe reeks bestaat uit zes afleveringen. 

Nieuwe gezichten

In het aankomende seizoen zien we twee nieuwe gezichten: de broers Sebastiaan en Roeland Kramer. De handel in antiek is deze broers met de paplepel ingegoten. Van Delfts blauw, glazen, sieraden, bodemvondsten en tafelzilver tot antieke klokken en horloges: niets is te gek. Verder zijn de experts Arnold Weg, Bert Degenaar, Bas Jonker en Bianca Frölich weer van de partij.

Eerste aflevering

In de eerste uitzending van het nieuwe seizoen staat onder andere Lodewijk centraal. Hij is de eerste verkoper van het nieuwe seizoen, die een 17e eeuws schilderij meegenomen heeft. Stuk voor stuk zijn de experts onder de indruk, maar wie gaat het bedrag betalen dat Lodewijk in gedachten heeft?

In de eerste aflevering is ook Olly te zien. De 95-jarige Olly is al 65 jaar werkzaam als restaurateur. Al zolang hij zich kan herinneren staat de ivoren krab die hij wil verkopen in het atelier van zijn vader. Kijkers krijgen te zien wie van de experts zijn slag slaat en uiteindelijk met de krab naar huis gaat.

Van Onschatbare Waarde is vanaf dinsdag 26 september wekelijks om 21:30 uur bij Omroep MAX op NPO 1 te zien.

Meer over