Dit Instagram-account speelt Wie is de Mol? geniaal na met Playmobil

16 februari 2017 12:42 | amusement | Door Televizier

© Instagram @widm_playmobil

Wie is de Mol? begeeft zich dit jaar niet alleen in de Verenigde Staten, maar ook in Playmobilland. Een geweldig Instagram-account volgt de zoektocht van tien speelgoedpoppetjes naar de saboteur in hun midden.

Het Instagram-account @widm_playmobil beeldt allerlei opdrachten uit het tv-programma nauwkeurig uit met Playmobil-figuurtjes en -accessoires. Zo komt de auto-opdracht uit aflevering 3 voorbij, maar ook het hooiberg-spel uit aflevering 4 mag niet ontbreken.

De huifkartocht in aflevering 5 had de grootste impact op de Playmobil-wereld. Via het Instagram-account is precies te volgen wat er op de miniatuurversie van de Oregon Trail allemaal gebeurde. Van eten maken tot jokers branden - de speelgoedfiguurtjes beleven alles wat de echte kandidaten ook meemaken.

Niet alleen opdrachten passeren de revue, ook de executies en de dramatische afscheidsscènes worden treffend uitgebeeld. Let op: het poppetje zonder Playmobil-kapsel is Jeroen Kijk in de Vegte. Logisch - die is kaal.

Imanuelle Grives

Enkele Wie is de Mol?-deelnemers van dit jaar hebben het ludieke Instagram-account al ontdekt. "Hahaha! Té grappig dit!", schrijft Jeroen Kijk in de Vegte bij een van de foto's. En Imanuelle 'RATATATATA' Grives kan het niet laten om te reageren op een post waarin ze zelf de hoofdrol speelt. Haar Playmobil-alter-ego schiet met twee geweren om zich heen - volgens het account zou Imanuelle het spel zo het liefst spelen. "Sssssttt... niemand zeggen!", lacht de actrice.

Lees ook:
Onze Wie is de Mol?-thermometer bij aflevering 6 

Meer over