Spoilers!

Dit is de derde afvaller van Het Perfecte Plaatje 2022

3 november 2022 07:47 | amusement | Door Marjolein Vos

© William Rutten
Gisteren was het opnieuw tijd om afscheid te nemen van een deelnemer in Het Perfecte Plaatje. Na Inge Ipenburg en Bente Fokkens was er weer een fotograaf die zijn camera in de kast mocht opbergen.

En deze week was dat niet de minste. Dit zorgde voor grote teleurstelling bij de kijkers van het programma.

Sequence en Fashion

De eerste opdracht is een sequence shoot waarbij 4 foto's van een actie gecombineerd tot één foto. Linda Hakeboom wint dit onderdeel van de aflevering met een 9. Najib Amhali daarentegen bungelt onderaan met een 5.6 al zitten Maik de Boer met een 5.8 en Edwin Jonker met een 6 daar niet heel ver vandaan. De tweede opdracht is een fashionshoot met het thema ‘forever young’. Deze shoot won Filemon Wesselink.

Winnende foto van Filemon.
Winnende foto van Filemon.

Afscheid Edwin

Bij de uitslag kropen Tina de Bruin en Najib door het oog van de naald. Tina koos voor de jurering eigenlijk de verkeerde foto. Haar 6.8 van de eerdere shoot compenceerde de 5.1 die ze scoorde in de tweede shoot. Najib was steady en scoorde een 5.6 en een 6 wat een eindcijfer van een 5.8 opleverde.

Wie duidelijk zijn dag of eigenlijk aflevering niet had, was Edwin Jonker. De fotograaf floreerde in eerdere afleveringen en zat vaak bovenin de ladder met cijfers, maar deze week kwam hij niet verder dan een gemiddelde van een 5.5. En dat betekent dat we afscheid moeten nemen van de acteur.

Of toch niet? Er zit natuurlijk elk seizoen een safe in het spel die zorgt dat er ook in een aflevering niemand naar huis hoeft te gaan. Maar helaas vindt de jury het 'te vroeg om deze in te zetten'. En dat tot grote verbijstering, verontwaardiging en teleurstelling van de kijkers.

Afscheid Edwin Jonker.
Afscheid Edwin Jonker.

Meer over