Eindelijk bekend

Dit is de nieuwe startdatum van het AVROTROS-programma Born Winners

29 november 2023 12:03 | amusement | Door Tessa Kok

© AVROTROS

Born Winners, het nieuwe programma van AVROTROS, zou eigenlijk al in november op de buis verschijnen maar toch werd besloten de show te verzetten. Dat leidde tot wat onduidelijkheid over de uitzenddatum. Tot nu, want wij hebben de nieuwe startdatum!

Zet zaterdag 13 januari maar in je agenda, want dan gaat Born Winners van start. Dat heeft AVROTROS aan ons bevestigd.

Born Winners

In de nieuwe AVROTROS-show staan oud-sporters en hun kinderen centraal. In het programma vormen zij duo's die uitdagingen aangaan en persoonlijke verhalen delen. Er komen allerlei sportieve opdrachten voorbij. Van kano-polo racen en duiken tot boogschieten en een biatlon: niets is te gek. In de finale gaan drie duo's de ultieme strijd met elkaar aan in het Olympisch Stadion.

Voormalig voetballer Regi Blinker strijdt samen met zijn dochter Jackie, oud-hockeyer Teun de Nooijer met zijn dochter Lilli, oud-wielrenner Erik Breukink met dochter Kim, oud-topschaatser Falko Zandstra met dochter Mirthe, oud-zwemster Annemarie Verstappen met zoon Sebastien en oud-judoka Dennis van der Geest met zoon Björn. Het sportprogramma wordt door Hila Noorzai gepresenteerd. Marianne Timmer vervult de rol van scheidsrechter.

Op de zaterdagavond

Oorspronkelijk was Born Winners gepland voor november, maar dat ging niet door. In eerste instantie was het plan om de show op maandagavond uit te zenden, maar dit is gewijzigd naar de zaterdagavond. Dat betekent dat de nieuwe show na Wie is de Mol? wordt uitgezonden op NPO 1. Born Winners is vanaf zaterdag 13 januari om iets na 21.30 uur te zien. 

Meer over