Met Patrick Lodiers

Dit is de startdatum van het nieuwe seizoen van The Connection

5 juli 2023 17:50 | amusement | Door Tessa Kok

© Annemieke van der Togt
De populaire kennisquiz The Connection keert dit najaar terug op de buis met een nieuw seizoen. De presentatie van het BNNVARA-programma ligt in handen van Patrick Lodiers, die ook het tweede seizoen voor zijn rekening nam.

Derde seizoen

Het AD meldt dat dit najaar alweer het derde seizoen van de quiz van start gaat. Het eerste seizoen werd gepresenteerd door Matthijs van Nieuwkerk, maar hij brak met de omroep na het Volkskrant-artikel over grensoverschrijdend gedrag bij De Wereld Draait Door. Patrick Lodiers nam de presentatie van de kennisquiz daarna over. De eerste editie van het spel werd er geen winnaar uitgeroepen. De tweede editie werd gewonnen door Lisa Loeb

Nieuwe reeks

In The Connection nemen iedere uitzending drie bekende Nederlanders het tegen elkaar op. In vier rondes proberen zij zoveel mogelijk goede antwoorden bij elkaar te spelen. De juiste antwoorden van elke ronde staan in verband met elkaar en leiden uiteindelijk naar één antwoord, de ultieme connectie. Welke bekende Nederlanders hun opwachting maken in de nieuwe reeks van de quiz, is nog niet bekend.

De startdatum van de derde editie is wel al bekend. Houd zaterdag 28 oktober maar vrij in je agenda, want dan verschijnt de eerste aflevering van het nieuwe seizoen op televisie. 

Meer over