Ondanks sterke start

Dit is de tweede afvaller van Het Perfecte Plaatje Op Reis: Thailand

29 mei 2024 22:05 | amusement | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
In de derde aflevering van Het perfecte plaatje op reis: Thailand viel de tweede afvaller te betreuren. Na een fleurige shoot en een indrukwekkende sessie met olifanten had Tijl Beckand slecht nieuws voor een deelnemer die hoge ogen leek te gooien.

Vorige week viel het doek voor rapper Leafs die twee afleveringen op rij de jury, bestaande uit William Rutten en Aline Deschamps, niet wist te bekoren. Daardoor ging het aantal van acht naar zeven amateurfotografen die maar wat graag in de race bleven.

Bloemetje voor jou

Aan de eerste shoot zat een luchtje: de deelnemers kregen een half uur om op de bloemenmarkt van Bangkok een macrofoto te maken. Bij deze opdracht is het de bedoeling om extreem in te zoomen op een detail zodat een vervreemdend geheel ontstaat. Waar Gallyon van Vessem de cameraploeg al foeterend aanspoorde tempo te maken, had Mark Baanders ook dit keer geen haast.

Pas op het eind besloot hij snel-snel een close-up te maken van een mix van Nederlandse en Thaise bloemen in de kleuren rood, wit en blauw. Leuk bedacht, maar het deed de jury denken aan een rouwboeket en dat was te zien aan de punten. Ook Danny de Munk kreeg strafpunten door uitgerekend op een exotische bloemenmarkt voor de doodgewone zonnebloem te gaan.

De tussenstand liet al een verontrustende trend zien
De tussenstand liet al een verontrustende trend zien

Olifantenshoot

Voor de tweede opdracht verliet de groep eindelijk Bangkok om na een treinrit van 13 uur aan te komen in de grootste stad van Noord-Thailand. Daar wachtte de nieuwe missie: fotograaf olifanten in hun natuurlijke habitat en kom terug met een art foto. Kaj Gorgels verblufte met een bijzondere close-up van een slurf, Susan Visser leverde een bijzonder kiekje in van de grijsgeschakeerde olifantenhuid en Mark Baanders... leverde een foto van een olifant in.

De jury begreep niets van deze keuze voor een doodgewoon toeristenkiekje en daarmee was zijn lot wel bezegeld. Waar hij in de vorige aflevering gelijk eindigde met weekwinnaar Kaj is 't nu over en uit voor de Powned-verslaggever die van lol trappen serieus werk maakt.

Het doek valt voor Mark Baanders
Het doek valt voor Mark Baanders

Meer over