Na zes lange weken...

Dit is de winnaar van Avastars

31 maart 2023 22:09 | amusement | Door Jef Willemsen

© Screenshot SBS 6
De grote finale van Avastars leverde een langverwachte winnaar op. Voor het eerst werd een talentenjacht op televisie gewonnen door een computer geanimeerd figuur dat door een zanger en danser wordt aangestuurd.

Zes weken geleden begon Avastars met acht digitale artiesten. Na een zenuwslopende en bijzonder matig bekeken afvalrace was de laatste krachtmeting een feit.

Duostrijd

Bij de start van de finale verschenen nog vier Avastars aan de start samen met presentator Kalvijn (foto). Gaandeweg vielen er twee af waardoor de eindstrijd ging tussen Juan (zanger Dwight Dissels & danser Adil El-Hammouti) en Jimmy Cool (zanger Dennis van Aarssen en danser Floris Bosveld). Na een reeks optredens en een duet met Davina Michelle was het aan de jury om met de laatste punten een eind te maken aan de duostrijd. 

And the winner is...

De jury, bestaande uit Nick & Simon, Dan Karaty and Nicky Romero, liepen over van positieve superlatieven voor de performance van de avastars die ze, zoals altijd, tijdens het optreden niet hebben kunnen zien. Uiteindelijk bleek Jimmy Cool net wat beter uit de bus te komen. Hij wint naast een debuutsingle met Davina Michelle ook nog eens 50.000 euro die te verdelen is onder de artiesten.

Jimmy Cool wint Avastars
Jimmy Cool wint Avastars

Dennis van Aarssen won in 2019 als lid van team Waylon The voice of Holland. Daarmee verdiende de destijds 24-jarige crooner een platencontract en eveneens 50.000 euro. 

Meer over