Nondeju

Dit is de winnaar van De slimste mens

22 januari 2021 21:39 | amusement | Door Jacob-Jan van de Groep

© KRO-NCRV
Vrijdagavond stond de finale van De slimste mens op het programma. In de finale maakten Rob Kemps, Andries Tunru en Emma Wortelboer uit wie de bokaal zou overnemen van de vorige winnares, Astrid Kersseboom.

De eerste ronde (3-6-9) ging naar Andries Tunru en Rob Kemps. Zij gingen gezamenlijk aan de leiding met 80 seconden. Emma Wortelboer kwam daar met 70 seconden vlak achter. In de ronde ‘open deur’ liet Emma even zien uit welk hout ze gesneden was, want ze gaf vier goede antwoorden. Andries (drie) en Rob (twee) bleven daarin even achter, waardoor Emma de kop overnam met 141 seconden.

Recordtijd 

De derde ronde was zoals gebruikelijk ‘de puzzelronde’. Rob mocht als eerste en zag in recordtijd de drie verbanden. Andries liet dat echter niet op zich zitten en deed het nog net even beter. Emma zag in deze ronde het derde verband niet, waar Rob van profiteerde.

Galerij 

In de vierde ronde (de galerij) pakte Emma een behoorlijk aantal seconden terug door zeven goede antwoorden te geven. Andries pakte de kruimels door het laatste antwoord te geven. Toen was het de beurt aan Rob, die niet verder dan vijf antwoorden kwam. Andries (1) en Emma (2) profiteerden. Maar Andries had het pas echt zwaar te verduren, nadat hij twee antwoorden wist. Rob en Emma kregen er beide twee. Bij het ingaan van de laatste ronde, het collectieve geheugen, ging Emma aan de leiding met 291 seconden. Rob had met zijn 267 seconden licht de overhand over Andries, die op 253 seconden stond.

Emma derde 

Uiteindelijk vond Emma Wortelboer in de laatste ronde haar Waterloo, doordat Andries met zijn laatste krachten twee goede antwoorden gaf en zo negentig seconden erbij kreeg. Daarmee ging hij Emma voorbij en samen met Rob Kemps naar de finale. Zij streden tegen elkaar, waarbij Rob (344) een klein beetje in het voordeel was Andries (335).

Rob wint De slimste mens

Na een gelijk opgaande finale was het uiteindelijk een vraag over Willeke Alberti die de zege bij Rob Kemps bracht. Andries moest namelijk vier goede antwoorden geven om de Snollebollekes-zanger weg te spelen, maar de cabaretier kwam niet verder dan drie antwoorden. Uiteindelijk was ‘Samen zijn’, een titel van een nummer van Willeke, het antwoord waarmee Rob werd uitgeroepen tot winnaar van De slimste mens 2021. Hij kreeg de bokaal daarop uit handen van Astrid Kersseboom, de laatste winnaar van de kennisquiz.

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door AndriesTunru (@andriestunru)

Meer over