Spannende finale

Dit is de winnaar van De Slimste Mens: All Stars

19 augustus 2022 11:50 | amusement | Door Esther Hut

© KRO-NCRV

Volgende week wordt de finaleweek gespeeld in De Slimste Mens, maar de finale tussen de allerslimsten in de All Stars editie is al gespeeld en inmiddels weten we wie deze titel op zijn of haar naam mag schrijven.

Let op: dit artikel bevat spoilers.

De Slimste Mens All Stars

De afgelopen vijf weken konden we online genieten van de strijd tussen zestien oud-finalisten van De Slimste Mens All Stars. Deze editie was iets anders dan de reguliere, omdat er in plaats van drie, nu vier kandidaten het tegen elkaar opnamen. Waarbij de dagwinnaar zich kwalificeerde voor de finale.

In de vorige rondes werden onder andere Francis van Broekhuizen, Jeroen Kijk in de Vegte en Stefano Keizers al naar huis gespeeld. Uiteindelijk werd de finale gespeeld door Cabaretier Owen Schumacher, CBS-hoofdeconoom Peter Hein van Mulligen, verslaggever Marieke van de Zilver en journalist Frank Heinen. Een spannende strijd zou je zeggen en dat was het ook.

De finalisten

Na de welbekende rondes waren het Marieke van de Zilver en Peter Hein van Mulligen die zich mochten opmaken voor de grande finale. Op de vraag wat ze wist over het Franse eiland Mont Saint-Michel, werd het Peter Hein wat te heet onder de voeten en paste hij, terwijl hij nog 39 seconden op de klok had en Marieke nog maar 3. Hij schrok ook van zijn actie en riep meteen: “Nee!”.

Nu was Marieke aan zet, maar ja zij moest dan wel twee goede antwoorden geven in slechts drie seconden. Op de vraag wat ze van Pesach weet, floept Marieke er “Jodendom” en “Pasen” uit en weet zich te kronen tot de slimste der slimsten.

Marieke van de Zilver

Marieke van de Zilver won in 2020 al De Slimste Mens en was toen de tweede vrouw ooit die de kennisquiz wist te winnen. Angela de Jong won de titel in 2017 als eerste vrouw.

Meer over