Wederom een kerstreclame

Dit is de winnaar van de Ster Gouden Loeki 2021

25 februari 2022 23:35 | amusement | Door Jef Willemsen

© Screenshot NPO 1
Het Nederlands publiek mocht ook dit jaar weer bepalen welke reclame het meest in de smaak viel. Niet geheel verrassend gooiden kerstcommercials hoge ogen.

Reclamemakers weten wat scoort bij de kijkers: ontroerende beelden, het liefst met knuffelbare dieren en/of lieve mensen. Dat maakt reclamefilmpjes rond de feestdagen ideale kanshebbers op de Ster Gouden Loeki.

Irene Schouten

De afgelopen weken mocht het publiek stemmen uit een lijst finalisten. De uitslag werd bekendgemaakt in een live uitzending bij Omroep MAX, gepresenteerd door Carrie ten Napel (foto). Zij liet schaatsheldin Irene Schouten de gouden envelop openmaken en onthullen dat het beeldje is bedeeld aan reclamebureau TBW/NEBOKO voor hun kerstreclame van Albert Heijn.

Harry de Hamster

In het spotje maakt Nederland kennis met Harry, de hamster van het gezellige gezin van de bekende supermarktmanager. Harry heeft gevoelens voor de hamster van de buren en is zelfs al eens ontsnapt om bij haar te zijn. Met de kerstdagen worden Harry en zijn vrouwtje herenigd. Frummel

Door de winst van Albert Heijn komt er een einde aan de zegetocht van de Staatsloterij die drie jaar op rij met een kerstreclame de prijs won. Vorig jaar gingen ze met de Loeki aan de haal dankzij hun spotje met kat Frummel, nu moest de loterij genoegen nemen met de tweede plaats. Op drie kwam de PLUS-supermarkt, eveneens met een kerstcommercial.

Meer over