Gefeliciteerd!

Dit is de winnaar van Expeditie Robinson 2023

17 december 2023 21:25 | amusement | Door Judith Regeling

© Videoland
Expeditie Robinson 2023 zit erop. Na 35 dagen vol (vieze) spelletjes en met vooral weinig eten konden presentatoren Nicolette Kluijver en Art Rooijakkers zojuist de winnaar feliciteren.

Let op: dit artikel bevat spoilers!

Lees ook: Alles over Expeditie Robinson 2023 

Finale Expeditie Robinson

Waar veel deelnemers van vorige seizoenen tijdens de eilandraden vaak mikten op de allersterkste speler, was dat dit jaar niet het geval. Veel kandidaten lieten weten vooral door te willen gaan met de allersterkste van hun ploeg om zo een gelijkwaardige finale te creëren. Dat is duidelijk gelukt, want in de slotfase van Expeditie Robinson namen acteurs Willem Voogd en Guido Spek het zowel op tegen elkaar als tegen Olympisch kampioen Ilse Paulis.

De proef der proeven

Voor hen wachtte dan ook de ultieme uitdaging: de finaleproef. Hierin moesten ze niet alleen drie doelen raken om een bal in het vuur te krijgen, want er ging nog zoveel meer aan vooraf. Het was een ware samenstelling van onderdelen van de proeven die ze de afgelopen vijf weken hadden gespeeld en waarin water een cruciale rol speelde.

Zo moesten Guido, Ilse en Willem meerdere goten bouwen om het water van het ene vat naar het andere te laten stromen, een helling bouwen met planken, over een touwbrug lopen en weer water overhevelen. Als dat hen was gelukt, konden ze hun water in een trechter mikken en hun kogels natmaken om mee te richten. 

Willem Voogd en Guido Spek tijdens finale Expeditie Robinson 2023
Willem Voogd en Guido Spek tijdens finale Expeditie Robinson 2023


In de eerste fase van de finale leek het kat in het bakkie voor Guido Spek. Hij werkte de beginonderdelen met souplesse af en wist daardoor een enorme voorsprong op te bouwen ten opzichte van zijn medekandidaten Willem Voogd en Ilse Paulis. Maar dat was vorig jaar ook het geval bij Ferry Weertman, en we weten allemaal hoe dat is afgelopen.

Guido Spek in Expeditie Robinson 2023

En de winnaar is...

Uiteindelijk bleek het ook een herhaling van vorig jaar. Guido Spek slaagde er maar niet in om al zijn targets omver te schieten waardoor Willem een behoorlijk inhaalslag kon maken. De acteur uit o.a. Mees Kees en Timboektoe gaf vooraf nog aan dat hij vroeger nooit met een speelgoedpistool of katapult mocht schieten van zijn moeder, maar daar was absoluut niets van te merken. 

Willem Voogd kwam, zag en overwon. Uitzinnig van vreugde nam hij de trofee en de winst dan ook in ontvangst. 

Willem Voogd wint Expeditie Robinson 2023
Willem Voogd wint Expeditie Robinson 2023

De finale van Expeditie Robinson 2023 gemist? Bekijk alle afleveringen terug via Videoland.

Meer over