Niels, Ferry of Do

Dit is de winnaar van Expeditie Robinson All Stars

5 mei 2022 21:12 | amusement | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
De finale van Expeditie Robinson: All Stars is gespeeld. Na elf weken afzien voor de kust van Zanzibar is bekend wie zich dé Robinson der Robinsons mag noemen.

Expeditie Robinson: All Stars begon met 18 oud-deelnemers die zich al bewezen hadden in het programma. Een editie met uitsluitend winnaars en (halve) finalisten, dat moest wel spektakel opleveren.

Afvallers

Al direct bij de start, nog voordat ze voet op het eiland hadden gezet, vielen twee spelers af bij de openingsproef. Voor Kay Nambiar en Gregory Sedoc was het direct afgelopen. In rap tempo vlogen meer expeditieleden uit het spel tot alleen acteurs Ferry Doedens en Niels Gomperts over waren, vergezeld door Dominique Hazeleger, in 2018 een verliezend finalist. 

Eindproef

Niels, Dominique en Ferry maakten zich op voor de eindproef die uit meerdere onderdelen bestond. De laatste krachtmeting was langdradig maar uiteindelijk niet bijster spannend. Do bleef lange tijd achter terwijl Niels en Ferry gelijk op gingen. Gomperts kreeg een definitieve voorsprong toen er vuur gemaakt moest worden, een van de survival skills die Ferry Doedens na twee deelnames nog steeds niet in de vingers heeft. Terwijl Ferry stond te klungelen pakte Niels vastberaden de kruisboog om met eerder veroverde pijlen trefzeker de drie doelen te raken en moeiteloos de overwinning te claimen. 

'Feest'

Uiteraard was Niels dolblij met de winst die hij maar wat graag met zijn vriendin en kindje wilde delen. Maar uiteraard had hij ook alle lof voor zijn medefinalisten. Zonder hen was het wat hem betreft lang niet zo'n feest geweest.

Meer over