Eindelijk bestemming bereikt

Dit is de winnaar van het eerste seizoen Bestemming X

5 juli 2024 22:22 | amusement | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
Na acht weken en honderden kilometers kriskras door Europa bereikt de geblindeerde bus van Bestemming X het eindstation. In de finale kregen kandidaten Julia en Roy hulp uit onverwachte hoek om de eindstrijd met elkaar aan te gaan.

De finale begon ontspannen. Voordat ze aan de laatste etappe begonnen kregen de finalisten de kans te relaxen in een luxe hotel spa. Goed voor de sfeer, maar de onderlinge competitie was voelbaar.

Voorsprong

Julia maakte zich wel wat zorgen toen Roy de eerste twee opdrachten op zijn naam schreef en daarmee een aanzienlijke voorsprong had. Er kwam een nieuwe wending in het spel toen ze allebei twee oud-deelnemers als hulplijnen mochten inschakelen. Het bleken de meest recente afvallers. Roy riep de hulp van Adela in, Julia ging de eindstrijd aan met Danique aan haar zijde.

8 opdrachten

Het finalespel vroeg het uiterste van de kersverse duo's. Maar liefst acht opdrachten moesten tot een goed einde gebracht worden om cijfers vrij te spelen die de coördinaten voor de eindbestemming vormen. Als beloning voor het winnen van de twee eerdere spellen kreeg Roy een coördinaat cadeau.

Eindstrijd

Ondanks wat tegenslagen was het Julia die als eerste de coördinaten bij elkaar sprokkelde en in de auto sprong op weg naar de laatste locatie. Ze arriveerde er als eerste en was te druk met zo snel mogelijk een bergpas beklimmen om te beseffen dat ze op de Vesuvius was beland. Pas toen ze boven stond en Nasrdin Dchar haar feliciteerde met de winst kreeg ze pas door waar ze was én dat ze als winnares 25.000 euro rijker was. Kort daarop kwam Roy de berg op om haar te feliciteren. Daarmee komt een einde aan het eerste seizoen van de reisshow die van Berlijn en Praag via Ljubljana, Dubrovnik en Tirana uiteindelijk op de Vesuvius eindigde.

Julia wint 25.000 euro
Julia wint 25.000 euro

Meer over