Na wekenlange strijd

Dit is de winnaar van het eerste seizoen Ministars

17 februari 2023 23:35 | amusement | Door Jef Willemsen

© Screenshot SBS 6
Aan het eind van de eerste serie Ministars was het aan presentatrices Wendy van Dijk en Britt Dekker om de langverwachte winnaar bekend maken.

De afgelopen weken namen jonge zangtalenten het tegen elkaar op in Ministars. De talentenjacht bood hen de kans op te treden met hun idolen, maar stiekem wilden de ambitieuze kids de competitie winnen.

Laatste drie

Na een lange strijd waren in de finale nog drie kanshebbers over die ondanks hun bescheiden leeftijd niet echt meer als nieuw talent te boek staan. Zo treedt de 14-jarige musicalster Silver Metz al zijn halve leven op. Emma Kok (14) won in 2021 The voice kids en volkszanger Daymian van Os was al eens te zien in De Hollandse nieuwe en Holland's got talent.

And the winner is

Met zoveel podiumervaring had het drietal duidelijk een streepje voor op de concurrentie. Maar wie van hen was nou het best? Na stemming bleek dat Silver genoegen moest nemen met de 3e plek en een cheque van 5000 euro. Daymian verdiende de 2e plaats en 10.000 euro en Emma is wederom de winnares van een talentenjacht en krijgt 25.000 euro bijgeschreven. Officieel zou het prijzengeld pas vrijkomen op de 18e verjaardag van de winnaars, voor Emma is een uitzondering gemaakt zodat ze haar droom kan verwezenlijken: het oprichten van een stichting voor mensen die net als zij kampen met een maagverlamming. 

De prijzen zijn verdeeld bij Ministars
De prijzen zijn verdeeld bij Ministars

Meer over